Τουρκικά F-16 πάνω από Λειψούς, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι

547

Σε καθημερινό φαινόμενο εκτυλίσσονται πλέον οι υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τα ελληνικά νησιά.Τα τουρκικά μαχητικά σηκώθηκαν και σήμερα πάνω από το Αιγαίο, πραγματοποιώντας πέντε υπερπτήσεις πάνω από πέντε ελληνικά νησιά. Μάλιστα οι τρεις από τις πέντε σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις εννέα λεπτών!

Η πρώτη σημειώθηκε τρία λεπτά μετά τις 10:00 όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών πέταξε στα 23.000 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι. Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 10:08 το ίδιος ζεύγος πέταξε 8.500 πόδια πάνω από τους Λειψούς, ενώ στις 10:12 πέρασε στα 7.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι.

Οι τελευταίες υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 10:29 όταν ζεύγος F-16 πέταξε στα 27.000 πόδια πάνω από Οινούσσες και νήσο Παναγιά.

Μιλώντας στον Sky o δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος αναφέρθηκε στην αερομαχία που έγινε σήμερα στις 10:20 το πρωί.

“Είδαμε ένα ελληνικό μαχητικό να αναχαιτίζει ένα τουρκικό που ήταν και οπλισμένο.  Δεν φοβόμαστε. Είναι όμως εκνευριστικό να πετούν μαχητικά της γειτονικής χώρας  τόσο κοντά από τον οικισμό”, δήλωσε ο κ. Φώτης Μάγγος.

Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Υπενθυμίζεται ότι τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τους Λειψούς για τρίτη συνεχή ημέρα και για δεύτερη ημέρα πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, όπου χθες πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες πτήσεις πάνω από τα δύο ελληνικά νησιά.

Πηγή: iefimerida.gr