Τους άφησαν αμανάτι: Ο γαμπρός περιμένει …δώρο

555

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι με την ανακοίνωση της πτώχευσης της Thomas Cook, δεκάδες ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει μεταξύ άλλων τους γάμους τους στην Κύπρο, βρίσκονται σε απόγνωση.

Όπως αναφέρει ζευγάρι στη Sun, ο γάμος τους είναι σε δύο εβδομάδες. Εξηγούν ότι οι 26 καλεσμένοι τους έχουν ήδη πληρώσει τα εισιτήρια τους για να έρθουν στην Κύπρο.

Προγραμμάτιζαν αυτόν τον γάμο για πάνω από δύο χρόνια. Πλέον υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα του γάμου λόγω της κατάρρευσης της εταιρείας. Μάλιστα, πλέον δεν υπάρχει απευθείας πτήση από το Belfast στην Λάρνακα, αφήνοντάς τους χωρίς επιλογές.

Ένα άλλο ζευγάρι, η Chloe Sharpe και ο Paul Kerfoot, παντρεύονται τον άλλο μήνα στον Πρωταρά. Περιμένουν 50 καλεσμένους. Όμως, η εξέλιξη με την Thomas Cook τους αφήνει στο σκοτάδι, ενώ καταγγέλλουν ότι ο τουριστικός πράκτορας της Thomas Cook δεν απαντά στα μηνύματά τους.

«Όπως όλα δείχνουν, νιώθουμε τελικά ότι δεν θα καταφέρουμε να παντρευτούμε. Θα πρέπει να προγραμματίσουμε άλλο γάμο, αλλά η Κύπρος ήταν πολύ σημαντική για εμάς». Όπως αναφέρουν στο ίδιο δημοσίευμα, όσοι έκλεισαν γάμο θα χάσουν πολλά λεφτά, αφού θα πρέπει να βρουν άλλο πακέτο γάμου.

Η Sun αναφέρει ότι ο 50.000 λιρών γάμος της Katy Williams στην Αγία Νάπα έχει καταστραφεί. Πλέον πρέπει να αρχίσει τις προετοιμασίες από την αρχή. Ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η άρρωστη μητέρα της να μην προλάβει να δει την κόρη της νύφη. Η 33χρονη θα παντρευόταν τον αρραβωνιαστικό της στις 2 Οκτωβρίου και είχε καλέσει 48 άτομα.

O γάμος του κ. Cook στη Ρόδο

Η Nottingham Post, διηγείται την ειρωνεία της τύχης για έναν πελάτη που έχει το ίδιο όνομα με την εταιρία. Ο κ. Τόμας Κουκ δήλωσε «συντετριμμένος» καθώς ο γάμος που ονειρευόταν να κάνει στη Ρόδο, στις 27 Σεπτεμβρίου, για τον οποίο ξόδεψε σχεδόν 10.000 λίρες, μαζί με την σύντροφό του Αμέλια Μπιντς, μάλλον θα πρέπει να ακυρωθεί, μετά το κλείσιμο της εταιρίας.

«Η Thomas Cook μας είχε υποσχεθεί μία έκπληξη την ημέρα του γάμου, εξαιτίας της σύμπτωσης του ονόματός μου με αυτό της εταιρίας, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτή η έκπληξη που περιμέναμε», δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

Η νύφη στο Μάντσεστερ και ο πεθερός στην Κω

Ένα άλλο ζευγάρι, ο Λέιτον Ρος και η Νάταλι Γουέλς, αντιμετώπισαν εξίσου πικρά νέα, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για να πετάξουν στην Κω, όπου την Παρασκευή είναι προγραμματισμένος ο γάμος τους, τον οποίο σχεδίαζαν χρόνια πριν.

Κάποια από τα μέλη της οικογένειας, όπως ο πατέρας του γαμπρού και ένα από τα παιδιά τους, βρίσκονται ήδη στο νησί και τους περιμένουν, ενόσω το ζευγάρι προσπαθεί να βρει εισιτήρια με πτήσεις της τελευταίας στιγμής, που μπορεί να κοστίσουν μέχρι και 4.000 λίρες, για να εξασφαλίσει ότι θα βρίσκεται εκεί την ημέρα του γάμου.

Όσο για τους 50 καλεσμένους τους, μάλλον θα πρέπει να ακυρώσουν τα σχέδια, καθώς μαρτυρίες επιβατών στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, αναφέρουν ότι ακόμη και εάν βρεθούν εναλλακτικές πτήσεις, οι τιμές τους έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.