Σύμφωνα με καταγγελία του δήμαρχου Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα στο iefimerida.gr, η πολύωρη αναμονή στο λιμάνι της Σύμης για τον έλεγχο των διαβατηρίων των Τούρκων εκδρομέων ανάγκασε τους τουριστικούς πράκτορες της γειτονικής Τουρκίας, να ακυρώσουν για όλο τον υπόλοιπο Αύγουστο της ημερήσιες εκδρομές στο νησί.

Όπως λέει ο δήμαρχος στο αστυνομικό τμήμα του νησιού υπηρετούν 8 αστυνομικοί και συνήθως διατίθεται για τον τελωνιακό έλεγχο μόνο ένας εξ αυτών, καθώς δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Αναγκαστικά λοιπόν οι περίπου 60 Τούρκοι τουρίστες που φτάσουν στο νησί της Σύμης με τα τουριστικά πλοιάρια, για περίπου 7 με 8 ώρες, σπαταλούν σύμφωνα με την καταγγελία του δημάρχου Λευτέρη Παπακαλοδούκα έως και πάνω από 2 ώρες για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Μετά την έντονη διαμαρτυρία τουριστών την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Σύμης έλαβε στο κινητό του μήνυμα ότι θα σταματήσουν τα καραβάκια να μεταφέρουν κόσμο στη Σύμη μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

«Οι Τουρίστες από την Τουρκία είναι μία από τις κυριότερες πηγές εσόδων για τη Σύμη και ζητάμε να βρεθεί γρήγορα λύση σε αυτό το θέμα. Είναι κρίμα για ένα ακριτικό νησί όπως η Σύμη να μην έχει επαρκώς στελεχωμένο αστυνομικό τμήμα και να χάνει τουριστικά έσοδα για αυτόν τον λόγο», επισημαίνει ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Δόθηκε λύση μετά το θόρυβο

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε πάντως  δόθηκε εντολή από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα μεταβούν τέσσερις αστυνομικοί στο νησί για να προχωρούν γρήγορα οι έλεγχοι για τους επισκέπτες από την Τουρκία.

Επίσης όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας πλοίο του πολεμικού ναυτικού θα είναι στην περιοχή δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τα Τουρκικά παράλια και πολλές ” αφίξεις” παράτυπων μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Με τον ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λειψών

Πηγή: iefimerida.gr

 238 total views,  4 views today