Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Axion Hellas σήμερα.

Αποστολή της οργάνωσης  πραγματοποίησε διάπλου στο Αιγαίο και κατέληξε στη Ροδο.

Μεταξύ των μελών της αποστολής που ήρθε στη Ρόδο  και ο Πρίγκιπας Νικόλαος Γλύξμπουργκ, γιός του  Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου,  που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης.

Εμπνευστής της πρωτοβουλίας Axion Hellas είναι ο κ. Βασίλης Πατέρας που συνόδευσε ους εθελοντές στο εβδομαδιαίο ταξίδι με φουσκωτά σκάφη στην Αστυπάλαια, στην Τήλο, στη Χάλκη και στο Καστελλόριζο.

Γιατροί, νοσηλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί  συμμετείχαν στο ταξίδι.

Η Αxion Hellas είναι μία από τις πιο επιτυχείς προσπάθειες στήριξης των ακριτών σε στεριά και θάλασσα.

Πρόκειται για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ίδρυσε ο κ. Πατέρας και πήρε σάρκα και οστά στα τέλη του 2016.

Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη της και ιδιώτες δωρητές και μέχρι στιγμής έχει κάνει πλόες σε Αιγαίο και Ιόνιο, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες.

Επειδή οι νησιώτες και οι ορεσίβιοι συχνά είναι δύσκολο να φθάσουν σε ένα αστικό κέντρο με τα παιδιά τους για να κάνουν ιατρικές εξετάσεις, να δουν παραστάσεις, να απολαύσουν αθλητικά γεγονότα, η Axion Hellas, σε συνεργασία με ιατρικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, τους τα προσφέρει στον ίδιο τους τον τόπο.

Στα νησιά οι γιατροί της ομάδας εξετάζουν πάντα δωρεάν τους κατοίκους.

Ταυτόχρονα, άλλοι εθελοντές οργανώνουν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, ενημερώσεις για περιβαλλοντικά θέματα, πολιτιστικές βραδιές.

Συχνά προσφέρεται στις κοινότητες αυτές μόνιμη υλικοτεχνική υποδομή για αθλητικές δραστηριότητες – και όχι μόνο: στα Ψαρά ανακαινίστηκε με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού στρατιωτικό φυλάκιο.

Τα μέλη  της αποστολής καλωσόρισε στο γραφείο του σήμερα ο περιφερειάρχης  κ Γιώργος Χατζημάρκος .

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

«Καλωσορίζω την Axion Hellas  στο γραφείο μου. Καληνωρίζω  τον  κ. Βασίλη Πατέρα και όλους όσους δουλεύουν στον ευγενή στόχο και σκοπό. Μας βοηθούν να καταλάβουμε πως κτυπιέται η μοναχικότητα και πως στηρίζεται μια κοινωνία που έχει βρεθεί σε μια δίνη προβλημάτων . Μόνο την τελευταία εβδομάδα πρέπει να αναφέρω ότι  τέσσερις  νησιώτες διαγνώστηκαν με όγκο εγκαίρως και άλλοι τρεις με καρδιακά προβλήματα εξαιρετικά επείγοντα. Επτά  συνάνθρωποι μας χάρη στη  δουλειά των ανθρώπων αυτών έχουν ελπίδες.Ειδικά στα μικρά νησιά είναι απόφαση ζωής να μείνεις εκεί. Η πραγματικότητα είναι σκληρή . Οι συνθήκες διώχνουν τους κατοίκους μακριά.  Σήμερα έχω τη χαρά να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας που βάζει  τη βάση συνεννόησης. Από την πλευρά μας είναι η αναγνώριση του έργου της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ρεκόρ κρουσμάτων την Πέμπτη: 359 στη χώρα, μηδέν στη Ρόδο

Axion Hellas και η  δήλωση πως θα είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα να συνδράμουμε το έργο της. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η χώρα είναι σε κρίση. Η  κρίση είναι ηθική. Περισσότερο τώρα  πρέπει  να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε το βάθος της υπόθεσης.Δηλώνουμε ότι θα είμαστε  πάντα στο πλευρό σας», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

«Να ευχαριστήσω τον κ περιφερειάρχης που μας δέχθηκε στο γραφείο του  μετά από μια εβδομάδα στο Αιγαίο  με αντίξοες συνθήκες . Με την Περιφέρεια έχουμε κοινό τόπο δράσης. Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε για ότι χρειαστείτε . Είμαστε εδώ σε ότι μας ζητήσετε. Ότι  μπορούμε θα το  κάνουμε.  Οποιαδήποτε στιγμή η Περιφέρεια  ζητήσει τη βοήθεια μας θα είμαστε παρόντες», δήλωσε ο κ. Βασίλης Πατέρας.

Η δήλωση του Πρίγκιπα Νικολάου

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια ο Πρίγκιπας Νικόλαος δήλωσε:

«Να σας ευχαριστήσω για την  τιμή και την αναγνώριση . Αυτή η αναγνώριση μας δίνει και εμάς κουράγιο. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που  καταλαβαίνουν το έργο που κάνουμε.  Είναι σημαντική η τιμή. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθουμε στο ύψος της εμπιστοσύνης που μας έχετε δείξει. Θα είμαστε στο πλευρό σας».

 172 total views,  2 views today