Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με πολλούς φορείς και συλλόγους της πόλης οι «Ημέρες Θάλασσας», ένας θεσμός που θα γιορταστεί από τις 3 έως και τις 12 Μαΐου.

Η τελετή έναρξης  των «Ημερών Θάλασσας 2019» θα γίνει στη Πλατεία Αλεξάνδρας στις 3/5 από τον Δήμαρχο Πειραιά Ι. Μώραλη και πρόκειται για ένα δεκαήμερο δωρεάν εκδηλώσεων για όλους, μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον Πειραιά.

Οι βασικοί άξονες των εκδηλώσεων  είναι ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η ναυτιλία, ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, εκθέσεις εικαστικών, επιδείξεις μόδας, ημερίδες που προβάλλουν τις παραδόσεις των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, αλλά και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, διαλέξεις και συνέδρια, αθλητικά δρώμενα, χορούς και πάρτι.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» για την πόλη του Πειραιά έγιναν από γιορτή, θεσμός από τη μεγάλη ανταπόκριση των Πειραιωτών και των επισκεπτών, αλλά και επειδή όλοι οι φορείς της πόλης που συμμετέχουν αγάπησαν και υποστήριξαν αυτή τη διοργάνωση.

Κάτοικοι, επιχειρήσεις, θεσμικοί φορείς της πόλης, αλλά και επισκέπτες περιμένουν με ενδιαφέρον κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις για τις «Ημέρες Θάλασσας».

Το ΕΒΕΠ και φέτος,  όπως αναφέρε σε δήλωση του πρόεδρος του φορέα κ. Βασίλης Κορκίδης, μέσα από τη συνεργασία και άλλων επιχειρηματικών φορέων θα συνδιοργανώσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων, ημερίδων και εκθέσεων.

Οι γνωστές εκδηλώσεις του Δήμου, τις οποίες έχει αγαπήσει ο κόσμος, είναι οι επισκέψεις στην τριήρη “Ολυμπιάς” του Πολεμικού μας Ναυτικού και το ετήσιο street party στην Τρούμπα.

Μία από τις φετινές πρωτοτυπίες που περιμένουμε να δούμε με πολύ ενδιαφέρον είναι και η φωτιστική εγκατάσταση στον Πύργο του Πειραιά, η οποία θα μείνει καθ’ όλη τη διάρκεια των «Ημερών Θάλασσας», και θα φωτίζει τον πύργο εντυπωσιακά κάθε βράδυ.

 152 total views,  2 views today