Το ΕΒΕΠ υποστηρίζει την εκστρατεία της EuroCommerce για κινητοποίηση των πολιτών να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές «Αυτή τη φορά ψηφίζω».

Με την ευκαιρία της ημέρας Schuman, η EuroCommerce, εξέδωσε ανακοίνωση, ξεκινώντας ταυτόχρονα μία εκστρατεία κινητοποίησης των Ευρωπαίων πολιτών να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στις 9 Μαΐου 1950 ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Robert Schuman εξέδωσε τη δήλωση που έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της ΕΕ πριν 70 περίπου χρόνια. Αυτό είναι πράγματι ένα επίτευγμα που όλοι πρέπει να γιορτάσουμε. Η ΕΕ μας έφερε τεράστια οφέλη, τα οποία μερικές φορές είναι εύκολο να θεωρήσουμε δεδομένο. Το 1950, οι πολίτες στην Ευρώπη συχνά χρειάζονταν βίζες για να περάσουν από τη μια χώρα στην άλλη, πολύπλοκη άδεια εγκατάστασης και εργασίας, πολλά διαφορετικά νομίσματα και μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη για την πληρωμή ακριβότερων αγαθών και υπηρεσιών. Σήμερα, ακόμη και σε αυτές τις ημέρες αυξημένης ασφάλειας και ανησυχιών, μπορούμε να ταξιδέψουμε ελεύθερα στην Ευρώπη.

Εάν αρρωστήσουμε σε άλλη χώρα της ΕΕ, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε υπό τους ίδιους όρους όλους τους κατοίκους. Μπορούμε να επιλέξουμε να ζήσουμε και να εργαστούμε σε άλλη χώρα. Οι σπουδαστές μπορούν να αποκτήσουν την ανεκτίμητη εμπειρία σπουδών σε ένα ξένο πανεπιστήμιο. Τα ευρωπαϊκά κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα και οι κανόνες για τους καταναλωτές βοηθούν στην προστασία των πολιτών της Ευρώπης και διασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό είναι ασφαλή.

Για τους λιανοπωλητές και τους χονδρεμπόρους, η ΕΕ έχει επιτρέψει να αγοράζουν και να πωλούν σε όλη την Ευρώπη. Μπορούν να επικαλεστούν το ευρωπαϊκό δίκαιο για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των φραγμών που μπορεί να προκύψουν. Μια ισχυρή Ευρώπη, ικανή να επιτύχει εκτεταμένες εμπορικές συναλλαγές με τρίτες χώρες, μας βοήθησε να βγάλουμε τα καλύτερα προϊόντα που ο κόσμος έχει να προσφέρει στους καταναλωτές και τους επαγγελματίες πελάτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δράσεις της ΕΥΘΥΤΑ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Οι εναρμονισμένοι κανόνες διευκολύνουν την πώληση αγαθών και υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό το κοινό πλαίσιο βοήθησε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης σε όλες τις χώρες μας και να φέρει ευημερία στους Ευρωπαίους. Είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεχάσουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει αυτά τα τελευταία 70 χρόνια. Ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά περισσότερα που πρέπει να εργαστούμε, αξίζει να αναφερθούμε σε αυτό που ονομάζεται στο κοινοτικό κεκτημένο η λέξη «κοινοτικό κεκτημένο». Ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να υπάρχουν δυνάμεις τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρώπης που εργάζονται για την υπονόμευση του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EuroCommerce υποστηρίζει πολλές από τις οργανώσεις μέλη της και άλλες επιχειρηματικές ομοσπονδίες που ενθαρρύνουν περισσότερους Ευρωπαίους να ενδιαφερθούν έντονα για την ευρωπαϊκή συζήτηση και να βγουν και να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές στο τέλος του μήνα. Αγνοούμε από την κρίση μας την ανάγκη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε καθημερινά. Υπάρχουν πολλές διαφορές στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές.

Οι πολίτες έχουν κατά παράδοση μικρότερο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές εκλογές απ ‘ό, τι σε εθνικές. Δυστυχώς οι ευρωπαϊκές εκλογές διεξάγονται πάνω σε εθνικά ζητήματα και όχι σε θεμελιώδεις στρατηγικές για την ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούμε τους ψηφοφόρους της Ευρώπης να ενδιαφερθούν πιο έντονα για την Ευρώπη και να βγουν να ψηφίσουν αυτό το μήνα, για να εξασφαλίσουν ότι η φωνή τους θα ακουστεί στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ενωμένοι είμαστε ισχυρότεροι και θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, μέσα από τα εύκολα και τα δύσκολα, λένε οι πολιτικοί αρχηγοί των χωρών μελών της ΕΕ, χρησιμοποιώντας μάλιστα το αρχαίο ελληνικό ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει»!

 184 total views,  2 views today