Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου που βρίσκονται που βρίσκεται επί της οδού Τσαλδάρη .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο πρώην βουλευτής κ. Γ Παππάς , ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Β Περίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Π Μπακίρης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ.Γιάννης Μηνάς, οι ξενοδόχοι Στέργος Φώκιαλης και Μανώλης Παλλάς η πρόξενος της Γαλλίας κ. Αλίκη Μοσχή, όλο σχεδόν το διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΔ, επιχειρηματίες υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πολίτες.

Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δεν ξέφυγε από τα αναμενόμενα. Απαξίωσε και έθαψε την θητεία που προηγήθηκε της δική του λέγοντας πως τότε το Νότιο Αιγαίο ήταν η Περιφέρεια των χαμένων ευκαιριών. Επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι πριν η Περιφέρεια έκλεινε στη μια το μεσημέρι γιατί μετά άρχιζαν τα ούζα και τα τσίπουρα !

Υπερασπίστηκε το χρόνο της μέχρι σήμερα θητείας, περιέγραψε όσα έγιναν επετέθη με σφοδρότητα σε εκείνους που θεωρεί ως επικριτές και αντιπάλους του , μιλώντας ανοικτά για συμφέροντα αλλά και για την παράταξη του κ. Μανώλη Γλυνού.

Για το τέλος κράτησε την πρόσκληση των συνυποψηφίων του σε debate με όποιες διαδικασίες και όσους δημοσιογράφους στημένους και μη όπως είπε επιθυμούν.

Η εκδήλωση που ξεκίνησε με αγιασμό του εκλογικού κέντρου από την εφημέριο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιαλυσού κ. Κ Χατζημιχαήλ και τελείωσε μουσικά με το τραγούδι που είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 στην προεκλογική του εκστρατεία.

Αναλυτικότερα ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουν όπως είπε νοοτροπίες και πρακτικές.
«Είναι δύσκολο να παλέψει κανείς με πρακτικές και νοοτροπίες. Τα τεχνικά θέματα έχουν πρακτικές λύσεις. Τα υπόλοιπα όμως είναι θέμα πολιτικής. Είπαμε πριν από πέντε χρόνια να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο πείραμα που είχε στόχο να κάνουμε πολιτική με σεβασμό στην αλήθεια. Να κάνουμε πολιτική με μόνο όπλο αποτελέσματα και αλήθειες. Πολύ δύσκολο αυτό σε μια χώρα που πολιτική και πραγματικότητα σπανίως συμβαδίζουν. Σε ένα λαό που εκπαιδεύτηκε σε αυτό επί δεκαετίες», είπε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως τα τα χρόνια της θητείας στην ΠΝΑΙ ήταν τα πιο δύσκολα χρόνια της χώρας.
Παρόλα αυτά όπως τόνισε στην Ελλάδα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έκανε τη διαφορά.

«Υπήρξε μια περιφέρεια που έδειξε πώς να βαδίζεις πάνω σε ένα σχέδιο το να έχεις στόχους που είναι μετρήσιμοι το να δουλεύεις με αφοσίωση και υπευθυνότητα μπορεί να φέρει αποτελέσματα.Σε ένα Νότιο Αιγαίο που μέχρι και το 2014 ήταν περιφέρεια των χαμένων ευκαιριών. Μια περιφέρεια που έκλεινε στις μια το μεσημέρι γιατί μετά είχε βαρύ πρόγραμμα με ούζα και τσίπουρα. Αυτή η περιφέρεια άλλαξε. Δούλεψε σκληρά. Και δούλεψε με δικό της σχέδιο σε μια περίοδο που ούτε η χώρα δεν είχε συχνά σχέδιο. Το σχέδιο της ΠΝΑΙ είχε αρχή μέση και τέλος. Περιείχε προτάσεις ιδέες και πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς της ζωής . Ένα σχέδιο πλήρες και πάνω από όλα δικό μας. Τότε που το παρουσιάσαμε το2014 στη Ρόδο μερικοί παραξενεύτηκαν. Εμείς τότε είχαμε τονίσει πως δεν έχουμε πρόγραμμα αλλά σχέδιο. Το ίδιο λέμε και σήμερα.Εχουμε σχέδιο και είμαστε και υπερήφανοι να πούμε ότι αυτό που παρουσιάσαμε τότε είναι η πρώτη φορά που έγινε πράξη. Είναι η πρώτη φορά που ένα σχέδιο παρουσιάστηκε προεκλογικά και αμέσως ξεκίνησε υλοποίηση του. Έφερε πρωτοβουλίες στην υγεία. Πρωτοβουλίες που έχουν αντιγραφεί από όλη την Ελλάδα και το υπουργείο Υγείας. Πάνω στο σχέδιο κτίσθηκαν δράσεις με κεντρικό τίτλο την εξωστρέφεια. Η περιφέρεια έφυγε από τα στενά όρια της και ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα την Ευρώπη την Ασία σε όλο τον κόσμο. Πήρε τους παραγωγούς και τα νησιά της και τα παρουσίασε παντού. Άπλωσε το δίχτυ προστασίας σε δύσκολες στιγμές της περιόδου είτε με την ανθρωπιστική κρίση το μεταναστευτικό. Η Περιφέρεια ήταν εκεί όποτε ένα νησί της είχε πρόβλημα. Είτε στις πλημμύρες της Σύμης ή με τον καταστροφικό σεισμό στην Κω. Αυτήν περιφέρεια την είχαμε ονειρευτεί και εξακολουθούμε το ίδιο γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Αλλά το αύριο που αξίζουμε δεν έρχεται με ευχές και καταγγελίες και με το χάνονται ευκαιρίες. Στη ζωή μας έρχεται ότι έχουμε σχεδιάσει σήμερα και μόνο ότι έχουμε δουλέψει για αυτό. Και εμείς δουλεύουμε για το αύριο που αξίζουμε.
Το 2014 είχαμε απευθυνθεί στους νησιώτες με το σύνθημα « Αναλαμβάνουμε την ευθύνη». Τότε μας είχαν χαρακτηρίσει αφελείς. Τους είχα πει ότι θα απαντούσα το 2019.Το αλλάξαμε λοιπόν απαντώ.Τώρα το σύνθημα είναι «Αγαπάμε την ευθύνη» δεν κρυφθήκαμε και δεν τάξαμε άλλοθι ποτέ. Σηκώσαμε το βάρος από όπου και αν ήρθε ακόμη και αν δεν είχαμε την αρμοδιότητα.Σηκώσαμε και τα 48 νησιά της Περιφέρειας με αγάπη και ευθύνη» τόνισε ο κ.Χατζημάρκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο η περιφέρεια ήταν παρούσα σε όλα τα πολιτικά θέματα. Υποστήριξε πως πριν τη θητεία του ο τόπος πήγαινε από ήττα σε ήττα. Κατηγόρησε το τοπικό πολιτικό σύστημα που ήταν όπως είπε, σε συνδιαλλαγή με το κεντρικό κράτος. Προχώρησε και περισσότερο λέγοντας πως οι του …προηγούμενου πολιτικού συστήματος πούλησαν τους νησιώτες!

«Ο τόπος αυτός πήγαινε ανυπεράσπιστος από ήττα σε ήττα. Έχανε ειδικές ρυθμίσεις που είχε και δεν άνοιγε μύτη γιατί το τοπικό πολιτικό σύστημα ήταν σε μια απόλυτη ευθεία συνδιαλλαγή με το κεντρικό κράτος και το όποιο κόμμα ήταν στην κυβέρνηση. Τότε που έκλειναν το μάτι στην κυβέρνηση πουλώντας τα νησιά, πουλώντας τους νησιώτες , πουλώντας το μέλλον τους. Είναι αυτή η εποχή που έλαβε τέλος οριστικά. Υψώσαμε φωνή είτε για το ΦΠΑ ή για τους δασικούς χάρτες. Βρήκαν απέναντι τους φωνής και αντίσταση. Να ξέρετε ότι σε όλες οι μάχες που ανοίξαμε θα κλείσουν μόνο όταν τα νησιά μας θα είναι νικητές», είπε ο κ.Χατζημάρκος .δηλώνοντας περήφανος για αυτά που έγιναν.

Συνεχίζοντας την επίθεση επί παντός ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ακόμη
Να πούμε και τι δεν κάναμε. Δεν έκανα τα στραβά μάτια όταν έπιασα ένα συνεργάτη μου να κλέβει ,όπως γίνονταν μέχρι τώρα. Δεν έκανα τα στραβά μάτια όταν κάποιοι επιχειρηματίες έχοντας όνειρο να πάρουν κάποιες δουλειές έκαναν επιθέσεις. Δεν τους έδωσα τις δουλειές για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όπως μου ζητήθηκε. Δεν λύγισα μπροστά στους εκβιασμούς άλλων συνεργατών που έβλεπαν κάθε πρωί στον καθρέπτη υπουργό. Αυτά δεν τα έκανα και δεν θα τα κάνω ποτέ. Υπάρχει κανείς σήμερα συμπολίτης που να πιστεύει ότι αν δεν είχα παρουσιάσει στην κοινωνία την κλοπή και τον κλέφτη σήμερα δεν θα ήταν δίπλα μου για να λέει τα καλύτερα; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν είχα υποκύψει στις πιέσεις να έχουν θέσεις αυτοί που τις ονειρευόντουσαν θα ήταν ακόμη δίπλα μου να μου πλέκουν το εγκώμιο; Δεν υπάρχει και κανένας που να μην πιστεύει ότι αν αυτά τα συμφέροντα τα επιχειρηματικά που χρηματοδοτούν αυτή την πρωτοφανή προπαγάνδα λάσπης απέναντι μας είχαν πάρει τις δουλειές που ήθελαν σήμερα θα ήταν οι πιο φανατικοί υποστηρικτές μας. Εχω δύο υποσχέσεις να δώσω σε όλους αυτούς.
Υπόσχεση πρώτη: όσο πιο σκληρά κτυπάνε τόσο δυναμώνω .
Υπόσχεση δεύτερη: Δεν θα κάνω βήμα πίσω . Γιατί έχουμε πιο σοβαρές δουλειές να κάνουμε.

Ο κ. Χατζημάρκος υποστήριξε πως η σημερινή περιφερειακή διοίκηση έσπασε την αλυσίδα της μιζέριας με τη οποία ήταν δεμένη στο πόδι της ΠΝΑΙ .

« Επί δεκαετίες ακούγαμε γκρίνια και τίποτε άλλο. Κανείς δεν πήγε να κτυπήσει με σχέδιο για να σταματήσει η αδικία σε βάρος των νησιών. Και τα νησιά έπαιρναν τα λιγότερα στην Ευρώπη και τη Ελλάδα και αδυνατούσαν να κάνουν ένα μεγάλο έργο υποδομής. Για πρώτη φορά πήγαν στις Βρυξέλες βγήκαν νικητές. Γιατί πήγαν με πραγματικές συμμαχίες και όχι με συμμαχίες συμφερόντων. Διεκδίκησαν σε μια Ευρώπη σε όσους απέναντι της είναι αξιόπιστοι και συγκροτημένοι. Η θητεία μου στην Επιτροπή νήσων είχε στόχο να κτίσει τις συμμαχίες για να ανατραπεί το περιβάλλον αυτό. Κάναμε πράξη περισσότερα από όσα υποσχεθήκαμε . Το Νότιο Αιγαίο άλλαξε κατηγορία γεγονός που σημαίνει περισσότερα χρήματα», είπε ο κ. Χατζημάρκος και υποστήριξε επίσης πως άνοιξε νέα λεωφόρος χρηματοδοτήσεων μεταξύ του Ν. Αιγαίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Και αφού όπως είπε έδωσε τις υποσχέσεις σε αυτούς που τον πολεμούν λυσσαλέα τόνισε πως οι υποσχέσεις προς τους νησιώτες τις δίνει κάθε ημέρα που ταξιδεύει σε όλα τα νησιά.

«Προκαλώ όποιον θέλει να πορεύεται στη πολιτική με ευπρέπεια με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην αλήθεια να κάνει μια λίστα των 13 περιφερειών και να μου δείξει τι δημοπρατήθηκε ποιοι στόχοι επιτεύχθηκαν σε κάθε μία περιφέρεια της Ελλάδος. Τους προκαλώ σε ένα debate .Απέναντι μου μάχονται μόνοι τους στην ησυχία τους σε ασφαλες και ελεγχόμενο περιβάλλον και με στημένο το δημοσιογράφο. Δηλώνω σήμερα διαθέσιμος σε οποιαδήποτε ανοικτή συζήτηση. Με οποιουσδήποτε όρους. Με όσους δημοσιογράφους εκείνοι επιθυμούν στημένους και εχθρούς μου εγώ θα είμαι εκεί. Να με αντιμετωπίσουν με όσα αντίμετρα θέλουν . Με όσο στήσιμο όση προπαγάνδα όσα ψέματα.Εγώ θα είμαι εκεί με την αλήθεια με τα αποτελέματα και την πολιτική που εφαρμόσαμε .Γιατί είχα υποσχεθεί ότι θα μπω στη πολιτική για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Αγαπάμε την ευθύνη συνεχίζουμε μπροστά», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος κλέινοντας την ομιλία του.

Στις 20 Μαίου όπως είπε θα γίνει η κεντρική πολιτική ομιλία και η παρουσίαση του προγράμματος.

 

 206 total views,  2 views today