Μετά το θέμα που ανέδειξε ο sky για τις ελλείψεις σε γάντια, αλλά και άλλα αναλώσιμα υλικά στο Νοσοκομείο Ρόδου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού, αφού υπάρχουν ελλείψεις και σε νυστέρια, ποδιές, φόρμες για τον covid κλπ., το θέμα φέρνει με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Αναλυτικά το ΜέΡΑ25 αναφέρει:

Ούτε τις απαραίτητες ποσότητες  αποστειρωμένων  αλλά και απλών γαντιών, δε διαθέτει το Νοσοκομείο Ρόδου, γεγονός που σημαίνει, ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τον αγώνα κατά του κορωνοϊού άοπλοι. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και σε άλλα αναλώσιμα υλικά άκρως απαραίτητα, για την αντιμετώπιση των περιστατικών που φθάνουν στο νοσοκομείο , όπως, νυστέρια, ποδιές , σωλήνες αναρρόφησης καθώς και φόρμες για την προστασία από τον covid-19.

Το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Ρόδου έφθασε στο σημείο, να μη διαθέτει ούτε τα απαραίτητα έφερε στο φως, η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Πολύμνια Γαλανού, αναδεικνύοντας  έτσι, τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και την αδιαφορία αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει έλλειψη στα συγκεκριμένα υλικά. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, δίνονται λύσεις- μπαλώματα όπως και στο πρόβλημα της  έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών από την οποία και εν μέσω πανδημίας πάσχει το ΓΝΡ.

Με την ερώτηση που κατέθεσε η κ. Μπακαδήμα ζητά, να δοθούν στη δημοσιότητα μέσω της  σχετικής συζήτησης στη Βουλή στοιχεία, που αφορούν  τις ποσότητες που χρειάζεται το ΓΝΡ και τα υλικά που χρησιμοποιεί ώστε να φανεί και το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν γίνεται από τη μια να εμβολιάζονται γιατροί και νοσηλευτές στα πλαίσια του προγράμματος περιορισμού μετάδοσης του covid-19 από την άλλη, να εκτίθενται στον θανατηφόρο ιό χωρίς τα απαραίτητα και ενδεδειγμένα μέσα προστασίας.

H  ερώτηση που κατέθεσε η κ.Φωτεινή Μπακαδήμα είναι η ακόλουθη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ελλείψεις στο νοσοκομείο Ρόδου»

Σύμφωνα με την Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού, στο νοσοκομείο της Ρόδου, που λειτουργεί ως περιφερειακό νοσοκομείο για να καλύπτει τα Δωδεκάνησα με 200.000 πληθυσμό, υπάρχουν σημαντικότατες ελλείψεις σε αποστειρωμένα γάντια, όπως και σε απλά γάντια που αγοράζουν με ίδιον κόστος οι νοσηλεύτριες, αλλά και σε άλλα αναλώσιμα όπως νυστέρια, ποδιές, σωλήνες αναρρόφησης, ακόμη και φόρμες για προστασία από τον covid-19.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Είναι ενήμερος για τις ελλείψεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο;
  2. Πόσα αποστειρωμένα γάντια προμηθεύεται και πόσα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο εβδομαδιαίως;
  3. Πόσα νυστέρια, ποδιές, σωλήνες αναρρόφησης και φόρμες προμηθεύεται και πόσα χρησιμοποιεί μηνιαίως το συγκεκριμένο νοσοκομείο;
  4. Ποιες άμεσες ενέργειες θα ληφθούν ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες του νοσοκομείου και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη προμήθεια αναλωσίμων απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

 572 total views,  4 views today