Προ ολίγων ημερών ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Γιάννης Βαληνάκης, έγραψε άρθρο που υποστήριζε ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει ο διάλογος με την Τουρκία.

Και φυσικά ο κ. Βαληνάκης υποστήριξε με συνέπεια την καρμανλική λογική την οποία εφάρμοσε στο ακέραιο ο Πέτρος Μολυβιάτης και επί της ουσίας πιστεύει και ο Νίκος Δένδιας.

Δηλαδή ότι το υπάρχον στάτους κβο μας βολεύει και δεν υπάρχει κανένας λόγος για κανέναν συμβιβασμό με την Τουρκία. Αντίθετα η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγικό χρόνο για ανασύνταξη δυνάμεων και συνολική επανεξέταση της αντιμετώπισης μιας απροκάλυπτα επιθετικής Τουρκίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να απαντήσει σε αυτή την πολιτική ακινησίας που περιέγραφε το άρθρο Βαληνάκη και με την παρέμβασή της ανέβασε στα κεραμίδια τους καραμανλικούς. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έγραψε:

«Η Ελλάδα έχοντας θωρακιστεί αμυντικά και διπλωματικά, δείχνει στον Ερντογάν ότι μοναδική ουσιαστική και αξιόπιστη οδός για την Τουρκία είναι η επιστροφή στη λογική του διαλόγου. Εμείς διατηρούμε την αξιοπιστία μας την ισχύ και τα επιχειρήματά μας και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δώσουμε στην Τουρκία το άλλοθι να αποφύγει τη χρονιά αυτή την εκκίνηση των διερευνητικών επαφών».

 1,647 total views,  2 views today