Στο διακύβευμα των εκλογών αλλά και στα διλλήματα, τα οποία οι πολίτες μπορούν να ξεπεράσουν με ευκολία, αν κάνουν τη σωστή επιλογή στις 7 Ιουλίου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της στη Ρόδο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μετά την άφιξη της στη Ρόδο,  συνοδευόμενη από τον Γραμματέα του κόμματος κ. Χριστοδουλάκη, στελέχη του κόμματος και τους υποψήφιους βουλευτές είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Ακολούθησε βόλτα στην πόλη της Ρόδου και εν συνεχεία συνάντηση, με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και τους προέδρους των Σωματείων των Εργαζομένων στο ΕΚΡ.

«Στις 7 Ιουλίου η λογική μπορεί να επιστρέψει στη χώρα με την ψήφο των πολιτών. Το δίλλημα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Το πραγματικό δίλλημα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες . Γιατί το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι προοδευτικό αντίβαρο σε μια ανεξέλεγκτη δεξιά και σε ένα ανεύθυνο λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ . Απευθύνομαι σε όσους απογοητεύθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις ευρωεκλογές για να γλυτώσουν το συντομότερο από τον κ. Τσίπρα. Εμπιστευθείτε μας ερχόμαστε δυνατά και είμαστε πολλοί. Το Κίνημα Αλλαγής είναι η εγγύηση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Σε ερώτηση αν το Κίνημα Αλλαγής συνεργαστεί με τη ΝΔ σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία η κ.Γεννηματά τόνισε πως αυτά τα έχει ξεκαθαρίσει και δεν προχώρησε σε άλλο σχόλιο.

Η συνάντηση με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο

Στη συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη λειτουργία των δήμων.
Ο δήμαρχος παραπονέθηκε γιατί όπως τόνισε ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγών που ήρθαν στη Ρόδο δεν τον επισκέφθηκε. Εξαίρεση αποτέλεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά που αφιέρωσε χρόνο από το πρόγραμμα της για να συζητήσει μαζί του θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Να έχουμε δυνατό ποσοστό που θα σας δώσει τη δυνατότητα να υλοποιήσετε αυτά που σχεδιάσατε. Μας τιμά η παρουσία σας. Όταν είσαι ο δήμαρχος είναι απαξιωτικό να έρχεται ένας επικεφαλής κόμματος και να μην σε επισκέπτεται . Το λέω και για τον πρόεδρο της ΝΔ που ήρθε δύο φορές και δεν με επισκέφθηκε. Είναι υποτιμητικό για τον τόπο όχι για το Δήμαρχο», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Η ΝΔ αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση σαν το μακρύ χέρι του κράτους. Δεν θέλουν αυτονομία για τους ΟΤΑ. Το μόνο που τους ενδιέφερε είναι τα κομματικά οφέλη μέσα από τις νίκες σε Δήμους και Περιφέρειες. Η χαριστική βολή στην ΤΑ δόθηκε από τον Κλεισθένη. Το αποτέλεσμα το είδαμε . Έγιναν τέρατα και σημεία. Ο Κλεισθένης δεν διορθώνεται και πρέπει να καταργηθεί. Τώρα στην πιο κρίσιμη φάση για τη χώρα οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να είναι μοχλοί ανάπτυξης. Ο Κλεισθένης τους αφαίρεσε κάθε δυνατότητα. Και στον τομέα της ΤΑ η προοδευτική παράταξη έβαλε ανεξίτηλο σημάδι. Δεν είναι λύση για τη χώρα η επιστροφή της δεξιάς. Ευθύνεται για πολλά . Μια αλήθεια που προσπάθησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κρύψουν. Τα μυστικά που τους ενώνουν ήρθαν όμως στο φως από τον κ. Γιούγκερ.

Η απλή αναλογική

Η κ. Γεννηματά είπε πως τώρα αποκαλύπτονται οι παραχωρήσεις και στα εθνικά θέματα.
«Τώρα τσακώνονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Παρέδωσαν και για το Μακεδονικό όλα τα όπλα που είχε δώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο κ. Τσίπρας φεύγει και αφήνει πίσω του ζημιές. Δεν είναι λύση η επιστροφή της ΝΔ. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει με την απλή αναλογική . Θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική; Περιμένουμε μια απάντηση. Να αναφερθεί όλη η αλήθεια στο λαό. Αν δεν βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμο οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος είναι αυτή στο Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική ταυτότητα. Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να μας εμπιστευθούν» .

Η αποχή

«Πληρώσαμε πολύ ακριβά την αποχή. Και στις εκλογές της ΤΑ το ίδιο. Παρότι η συγκοιρία είναι δύσκολη όλοι να μετάσχουν στις εκλογές» είπε

«Κομμένη η πλάκα της αποχής . Μην αφήσετε σε κανένα να καθορίσει τον μέλλον σας», ήταν η ατάκα της κ. Γεννηματά που σχολίασε τη μετάβαση του κ.Τσίπρα στην Κρήτη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος .

“Ο κ. Τσίπρας έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Κυβέρνησε με τον συνιστώσα Καραμανλή. Δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις για όλα αυτά. Για αυτό δεν θέλησε να παραστεί στο debate”, είπε.

Η σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο

Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββα Χατζησάββας μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΡ και προέδρους των σωματείων των εργαζομένων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ. ΠΡΟ. ΦΥ. ΚΑ που ενημέρωσαν την κ. Γεννηματά για τα διαδραματιζόμενα με την εταιρεία και την ανάγκη κατάθεσης της τροπολογίας που θα δώσει παράταση στο καταστατικό της και κατ επέκταση στη λειτουργία της.

Έδωσαν το παρόν ο Γραμματέας του κόμματος κ. Χριστοδουλάκης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Τιμόθεος Παρασκευάς, ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Κοσμάς Σφυρίου, ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας κ. Μανώλης Γλυνός, οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος κκ. Δημήτρης Κρεμαστινός, Βάιος Καλοπήτας, Ελευθερία Φτακλάκη, Σαράντος Μπακρισιώρης, Κατερίνα Γαβαλά και Μαρία Παπαζαχαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ζημιές σε καταστήματα και σκάφη από τους υδροστρόβιλους στα Κολύμπια

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

«Το γεγονός ότι η πρόεδρος ενός ιστορικού κινήματος επισκέπτεται, το Εργατικό Κέντρο σημαίνει πολλά. Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ στήριζε τα προβλήματα των εργαζομένων. Οι όποιες αλλαγές γίνονται στο θεσμικό πλαίσιο, που είχε δημιουργήσει το κόμμα. Αισθανόμαστε με την παρουσία σας ότι έχουμε ένα σύμμαχο. Βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις . Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε τα αιτήματα μας αλλά δεν υλοποίησε τίποτε. Όλες οι ανατροπές εις βάρος μας βρήκαν άξιο συνεχιστή το ΣΥΡΙΖΑ» , τόνισε ο κ. Χατζησάββας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΡ εξέφρασε το φόβο ότι η ΝΔ έρχεται για να ισοπεδώσει εργασιακά δικαιώματα .

«Έρχονται να αλλάξουν ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό . Αυτό δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Προσδοκούμε, να έχουμε μια σταθερά πάνω στην οποία μπορούμε να επενδύσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΡ που αναφέρθηκε και σε όσα διαδραματίστηκαν στην προσπάθεια πραγματοποίησης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

Ο κ. Χατζησάββας τόνισε πως η μονοκαλιέργεια του τουρισμού στη Ρόδο δεν λειτουργεί και τόσο ευεργετικά για τους εργαζόμενους . Αυτό συμβαίνει όπως εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν εργασία όλο το χρόνο αλλά ορισμένους μήνες και μόνο. Και εκτός αυτού όταν λήξουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις οποίες προσλαμβάνονται λαμβάνουν ένα πενιχρό επίδομα ανεργίας το περισσότερο για τρεις μήνες.

«Κανένας εργαζόμενος στον τουρισμό δεν έχει εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ συν τα 1.300 ευρώ του επιδόματος ανεργίας. Χρειάζεται να ενισχυθούν τα εισοδήματα τους. Ακόμη να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας. Εμείς θέλουμε να δοθεί διαφορετική αναπτυξιακή δυνατότητα. Να υπάρχουν και άλλοι τομείς απασχόλησης που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τον τουρισμό», τόνισε ο κ. Χατζησάββας που έθεσε και ζητήματα που άπτονται του ασφαλιστικού συστήματος και συνταξιοδοτικών θεμάτων.
Δύναμη σταθερότητας το ΚΙΝΑΛ

Λαμβάνοντας το λόγο η κ. Γεννηματά δήλωσε πως δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος, ενώ,  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονται σαν να έχουν τελειώσει οι εκλογές, σαν να έχει βγει το αποτέλεσμα.

«Μια σειρά από πολιτικές έχουν καθηλώσει τη μεσαία τάξη έχουν καθηλώσει τις επιχειρήσεις και έχουν κτυπήσει τον Έλληνα εργαζόμενο. Το τελευταίο αφήγημα αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις . Τώρα ο κ. Τσίπρας ζητά να ψηφιστεί από τον κόσμο για να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε …αυτές. Σας αναφέρω ως παράδειγμα τη ΔΕΗ. Έδωσαν μεγάλο ποσοστό εσόδων και κερδών στους ιδιώτες χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αποτέλεσμα είναι να έχει εξαϋλωθεί η αξία της επιχείρησης. Πως μπορεί να είναι ανάχωμα λοιπόν ο κ. Τσίπρας; Το ίδιο έκαναν και με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Ανοίγει ο δρόμος για να έρθει να πει ο κ. Μητσοτάκης για ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε η κ. Γεννηματά που αναφέρθηκε και στα προβλήματα των νοσοκομείων που λειτουργούν στο « κόκκινο»
Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι θα ιδιωτικοποιήσει τον τομεα Υγείας .
Για τον κατώτατο μισθό η κ. Γεννηματά τόνισε πως η απόφαση για την αύξηση δεν έχει φθάσει στους κοινωνικούς εταίρους.
«Με ποια λογική θα είναι ανάχωμα ο κ. Τσίπρας στις πολιτικές της ΝΔ; Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για υποχρεωτικότητα στις κλαδικές συμβάσεις. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου. Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις νόμου για όλα τα καίρια θέμα. Για το συνταξιοδοτικό έχουμε συγκεκριμένη θέση με κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Μιλάμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αυτή τη στιγμή όλος ο πλούτος είναι ενέχυρο στο υπέρ ταμείο. Με αυτό το δεδομένο δεν έρχονται οι επενδυτές. Αν δεν αλλάξει ο ρόλος του υπερταμείου δεν θα γίνουν επενδύσεις», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα η κ. Γεννηματά είπε ότι αν δεν μειωθούν οι στόχοι δεν θα αλλάξει κάτι.

«Κινδυνεύουμε κάποιοι να αυξήσουν τα κέρδη τους αλλά οι εργαζόμενοι να μιάνουν στην ίδια κατάσταση. Έχουμε επεξεργαστεί πρόταση για το επίδομα ανεργίας. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στον τουρισμό και να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Δίνουμε βάρος και στην εκπαίδευση των εργαζομένων γιατί το ανθρώπινο δυναμικό δεν πρέπει να απαξιώνεται. Με το πρόγραμμα Ελλάδα γίνεται αποκατάσταση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Εμείς θέλουμε σταθερές θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από όλους τους άλλους. Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την είδατε. Έγινε σκληρότερος και από τους δανειστές. Είδατε τη λέει η ΝΔ. Υπάρχει ο κίνδυνος να μπούμε σε νέες περιπέτειες» , είπε η κ. Γεννηματά.

«Είμαστε μια δύναμη σταθερότητας ομαλότητας . Ξέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει. Έχει μεγάλη αξία και μεγάλη δύναμη η ψήφος την Κυριακή».

Η ΕΤΑΙ ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ

Το θέμα που αφορά την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ έθεσε στην κ. Φώφη Γεννηματά  ο πρώην βουλευτής κ. Κοσμάς Σφυρίου.
«Έχει προκύψει θέμα με την εταιρεία και θα πρέπει να το εξετάσετε», είπε ο κ. Σφυρίου.
Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν το πρόβλημα στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και της ζήτησαν να προωθήσει την τροπολογία που θα σώσει την εταιρεία στη Βουλή.

Η συνάντηση έκλεισε με τον κ. Χατζησάββα να χαρίζει στην κ. Γεννηματά ένα βιβλίο με την ιστορία και τους αγώνες του ΕΚΡ.

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά συνοδευόμενη από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και τους υποψήφιους  βουλευτές, μετέβη στο ΑΚΤΑΙΟΝ για ένα καφέ.

 

 178 total views,  2 views today