Σχόλιο για τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου στη Χάλκη, έκανε γραπτώς το ΚΚΕ.

Η σχετική ανακοίνωση με το σχόλιο ακολουθεί

Η παραβίαση της προτεραιότητας για εμβολιασμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη, επιβεβαιώνει όχι ως εξαίρεση, αλλά ως κανόνας την «ανισοτιμία» των πολιτών μέσα στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που ζούμε.

Η άμεση εμβολιαστική κάλυψη όλου του πληθυσμού, είναι γεγονός ότι προσκρούει στη πολιτική στην οποία ομνύουν οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν δώσει αντίστοιχα δείγματα «ηθικής» και «ισοτιμίας των πολιτών»,  όταν διατελούσαν ή συμμετείχαν στη διακυβέρνηση της χώρας.

Η πολιτική αυτή ούτε στη σκιά πρέπει να μείνει ούτε στο απυρόβλητο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Τα επιστημονικά επιτεύγματα  της συλλογικής ανθρώπινης σκέψης που εκμεταλλεύονται γιγαντιαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι, η υγεία ως αγαθό δημόσιο και δωρεάν για όλους, είναι αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε έχοντας κατά νου ότι ο ορισμός της «ηθικής» βρίσκεται στην πάλη για την υπεράσπιση των άμεσων και μελλοντικών συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού.

Απαιτούμε άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης και πραγματικής θωράκισης του συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές.

Να εξασφαλιστούν όλα τα διαθέσιμα, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια και φάρμακα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη όλου του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες.

 284 total views,  2 views today