Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι ακρίτες των Αρκιών, των Λειψών και του Αγαθονησίου, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, χθες στα νησιά τους, για τον επετειακό εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο κ. Στεφανής μετέβη στα μικρά νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δήλωσαν στον sky τόσο ο Δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος, όσο και η δασκάλα των Αρκιών Μαρία Τσιαλέρα.

Ο ΥΦΕΘΑ παρέστη χθες το πρωί στη Δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Νίκης, στους Λειψούς, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φώτη Μάγγο και αντάλλαξε ευχές με κατοίκους και Εθνοφύλακες.

Μετέβη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Αγαθονησίου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο προς τιμή των πεσόντων, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ευάγγελο Κόττορο, όπου συζήτησαν και για διάφορα θέματα, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος στο σταθμό. Μάλιστα ο κ. Κόττορος τόνισε μιλώντας στον sky ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνει ο ΥΦΕΘΑ για τα Δωδεκάνησα, όπου τα έζησε και τα υπηρέτησε από τις διάφορες ανώτατες βαθμίδες των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι και το βαθμό του Αρχηγού, μέχρι και σήμερα από την πολιτική θέση του υφυπουργού Άμυνας είναι αμοιβαία, γιατί αυτό αποδεικνύεται από την εκτίμηση και τις σχέσεις φιλίας που έχουν αναπτυχθεί από τους ακρίτες στην εσχατιά της Ελλάδας με τον ίδιο.

Στους Αρκιούς, συνάντησε τον μοναδικό μαθητή του νησιού Χρήστο Καμπόσο και τη δασκάλα του.

Η δασκάλα των Αρκιών Μαρία Τσιαλέρα η οποία τιμήθηκε με μία τιμητική πλακέτα από τον κ. Στεφανή για την προσφορά της στο νησί, τόνισε μιλώντας στον sky ότι ενημερώθηκαν για την τιμητική επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί το βράδυ της Τετάρτης. Το στεφάνι που κατατέθηκε ήταν χειροποίητο, το οποίο κατασκεύασαν στο σχολείο, ενώ ο μοναδικός μαθητής παρέλασε ενώπιον του κ. Στεφανή, απήγγειλε ένα ποίημα για την εθνική επέτειο και παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πως είναι υπερήφανος ακρίτας που υψώνει το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία στους Αρκιούς, λόγια τα οποία μετέφερε και μέσω του σταθμού μας ο 11χρονος μαθητής του μικρότερου σχολείου της Ευρώπης.

Τα λόγια που είπε ο μικρός Χρήστος απευθυνόμενος στον υφυπουργό, για να διαβιβασθούν στον Πρωθυπουργό και ηχογραφήθηκαν από τον υπασπιστή του κ. Στεφανή, ήταν τα εξής:

“Είμαι υπερήφανος που σήκωσα ψηλά την ελληνική σημαία και καμαρώνω που είμαι Έλληνας, Δωδεκανήσιος, ακρίτας των Αρκιών. Ένας Αρκιώτης φύλακας του Αιγαίου Πελάγους”

“Οι ελάχιστοι κάτοικοι γιορτάσαμε όλοι μαζί λιτά, με σεμνότητα και με πλήρη συναίσθηση του νοήματος της επετείου με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και είπαμε όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο”, υπογράμμισε καταλήγοντας με τη σειρά της η κυρία Τσιαλέρα.

 

 312 total views,  2 views today