Το μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη για την 75ηΕπέτειο της 7ης Μαρτίου 1948

151

«Η 75Η επέτειος της Ενσωμάτωσης των νησιών μας  με τη Μητέρα Ελλάδα συμπίπτει με το βαρύ εθνικό πένθος για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τις ζωές των νέων ανθρώπων που στοίχισε. Γι’ αυτό και φέτος το οφειλόμενο χρέος προς την ιστορία μας, είναι η περισυλλογή και ο αναστοχασμός»

Με τα παραπάνω λόγια ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β Καμπουράκης,  δίνει το στίγμα για το χρέος που εμείς οι Δωδεκανήσιοι έχουμε προς την ιστορία μας τους προγόνους αλλά και τους απογόνους μας δηλαδή τα παιδιά μας.

“Αναλογιζόμενοι την προσφορά των προηγούμενων γενιών στον τόπο μας,  οφείλουμε κι εμείς να φανούμε αντάξιοι απόγονοι. Αν οι ηρωικοί μας πρόγονοι έδωσαν τον αγώνα της ελευθερίας καθώς ο πόθος της ένωσης με τον εθνικό κορμό έκαιγε άσβεστος στην ψυχή τους, χρέος της δικής μας γενιάς είναι να δώσουμε τον  αγώνα της ασφάλειας για τα παιδιά μας”, τονίζει.  Το μήνυμα του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη για την 75η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα είναι το ακόλουθο:

 Η 75Η επέτειος της Ενσωμάτωσης των νησιών μας  με τη Μητέρα Ελλάδα συμπίπτει με το βαρύ εθνικό πένθος για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τις ζωές των νέων ανθρώπων που στοίχισε. Γι’ αυτό και φέτος το οφειλόμενο χρέος προς την ιστορία μας, είναι η περισυλλογή και ο αναστοχασμός

Αναλογιζόμενοι την προσφορά των προηγούμενων γενιών στον τόπο μας,  οφείλουμε κι εμείς να φανούμε αντάξιοι απόγονοι. Αν οι ηρωικοί μας πρόγονοι έδωσαν τον αγώνα της ελευθερίας καθώς ο πόθος της ένωσης με τον εθνικό κορμό έκαιγε άσβεστος στην ψυχή τους, χρέος της δικής μας γενιάς είναι να δώσουμε τον  αγώνα της ασφάλειας για τα παιδιά μας.

Τα παιδιά μας είναι η καρδιά κάθε ελληνικής οικογένειας. Έχουμε ιστορικό χρέος να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ζήσουν σε μια πατρίδα ασφαλή, σύγχρονη και βιώσιμη. Με σοβαρή και αποτελεσματική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Με ευκαιρίες και δυνατότητες για να κάνουν πραγματικότητα αυτό που ονειρεύονται, χωρίς να ξενιτεύονται.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Ρόδου αναλαμβάνει με υψηλό αίσθημα ευθύνης το μερίδιο που του αναλογεί. Είμαστε δεσμευμένοι στο στόχο μιας βιώσιμης Ρόδου που  προστατεύει το φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της, που θωρακίζεται έναντι έκτακτων καταστάσεων της κλιματικής απειλής και στέκεται δίπλα στα νιάτα του νησιού μας και τη ροδίτικη οικογένεια,  με το σύνολο των υποδομών του και των υπηρεσιών του.

Από την ιστορία και το παράδειγμα της προσφοράς των προγόνων, παίρνουμε δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη Ρόδο που μπορεί να ξεπερνά τον εαυτό της, για τη Ρόδο  που μπορεί  να βάζει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει, διασφαλίζοντας έναν ανοιχτό και ασφαλή δρόμο προς τη βιώσιμη ευημερία  για τις επόμενες γενιές της.

Ας αποτελέσουν λοιπόν τα οράματα των αγωνιστών της ελευθερίας,  έμπνευση για όλους εμάς που καλούμαστε σε δύσκολους καιρούς, με αίσθημα ευθύνης, με ομοψυχία και ενότητα, να υπηρετήσουμε και να στηρίξουμε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας και το ασφαλές μέλλον των παιδιών μας.