Το νέο Νοσοκομείο Καρπάθου επισκέφθηκε ο Γεραπετρίτης

930

To Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου “Άγ. Ιωάννης ο Καρπάθιος” επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τον Διοικητή Γρηγόρη Ρουμάνη για τη λειτουργία του νοσοκομείου η οποία ξεκίνησε την 10 Αυγούστου και τις προτεραιότητες της Διοίκησης, καθώς και για τις υφιστάμενες δυσχέρειες.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την πρόσληψη 30 ατόμων ως διοικητικό, τεχνικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κάλυψη μιας θέσης καρδιολογίας (έχει ήδη παρουσιασθεί ο ιατρός), μιας θέσης ορθοπεδικής, μιας θέσης χειρουργικής, μιας θέσης ακτινολογίας και μιας θέσης ψυχολόγου (έχει ήδη παρουσιασθεί ).

Στο Γ.Ν.Κ ήδη υπηρετούν 3 γενικοί ιατροί,1 παθολόγος,1 οφθαλμίατρος, 1 παιδίατρος, 1 γυναικολόγος, 1 μικροβιολόγος και 1 οδοντίατρος και ανάλογο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το σηπτικό χειρουργείο, το μαιευτήριο, τα εξωτερικά ιατρεία και η κλινική με 22 κλίνες. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί isobox για την εξέταση περιστατικών covid-19 και υπάρχει ανάλογο μηχάνημα (PCR) για την  πραγματοποίηση εξετάσεων ανίχνευσης του ιού.

Ταυτόχρονα συζητήθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Αξονικού Τομογράφου. Η Διοίκηση του Γ.Ν.Κ δεσμεύθηκε για την υποβολή ανάλογης πρότασης το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως επισημαίνει ο Διοικητής Γρηγόρης Ρουμάνης.

Από πλευράς υποδομών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η έναρξη κατασκευής του κυκλοφοριακού κόμβου αλλά και του έργου απορροής των ομβρίων υδάτων κατόπιν ενεργειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.