Το νοσοκομείο της Ρόδου επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Θεανώ Κουντούρη

141

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ρόδου πραγματοποίησε σήμερα η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα, Θεανώ Κουντούρη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.
Η πολιτική της διάλυσης της δημόσιας υγείας, διαπιστώνεται σε κάθε μονάδα και τμήμα του Νοσοκομείου. Από την έλλειψη προσωπικού, μέχρι την εγκατάλειψη του κτηρίου.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους εργαζόμενους έγινε φανερό ότι, το προσωπικό στο Νοσοκομείο έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Η τραγική υποστελέχωση έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων, που δίνουν καθημερινά τη δύσκολη, αλλά άνιση μάχη, να κρατηθεί όρθιο το Νοσοκομείο.

Προσφέρουν, όσο είναι «το ανθρωπίνως δυνατόν» στους ασθενείς, ενώ επιβαρύνεται και η δική τους υγεία, από τα εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες ανάπαυσης. Παράδειγμα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού οφείλονται κοντά στα 200 ρεπό σε εργαζόμενη, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σ’ άλλα τμήματα.

Η στασιμότητα των μισθών από το 2010 σε συνδυασμό με την ακρίβεια που καλπάζει, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη ζωή των εργαζομένων.
Η υποψήφια βουλευτής Θεανώ Κουντούρη, αναφέρθηκε στους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, τις συνεχείς παρεμβάσεις που κάνει το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή για την ανάδειξη όλων αυτών των προβλημάτων πιέζοντας να δοθούν λύσεις σ’ αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Αν υπάρχει ελπίδα να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων είναι να νοιώσει αφόρητη την πίεση του λαού με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, όποιο χρώμα και να έχει. Γιατί έχει ήδη δοκιμάσει τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, μόνα τους ή σε συνεργασία με κάποια από τα επονομαζόμενα μικρά κόμματα- δεκανίκια.Έχει δει τη συμφωνία και την ταύτιση των επιλογών τους και σαν κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση. Τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ με το νοσοκομείο Σαντορίνης, τα απογευματινά ιατρεία, την υποχρηματοδότηση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Ενα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους χωρίς προαπαιτούμενα, πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες είναι αυτό για το οποίο παλεύει και υπερασπίζεται το ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να το ενισχύσουν και στη κάλπη.