Το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητεί μέτρα για τον Τουρισμό

499

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για μέτρα στήριξης του Δωδεκανησιακού τουρισμού απέστειλε ο Πρόεδρος του Τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στα εποχιακά ξενοδοχεία που σε περίπτωση δεν στηριχθούν οικονομικά με διάφορα μέτρα είναι αμφίβολη η επαναλειτουργία τους τη φετινή σεζόν.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν αναλύσεις πολλών εποχιακών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, λόγω του περιορισμού των ημερών λειτουργίας τους και της αμφίβολης πληρότητάς τους αφού, αν δεν ανοίξουν, θα έχουν μικρότερες ζημίες.

Συν τοις άλλοις, υφίσταται υπαρκτός ο κίνδυνος, εφόσον δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί συγκεκριμένη θεραπεία για τη νόσο του COVID-19, να προκύψουν έντονα υγειονομικά προβλήματα με κρούσματα που μπορεί να εμφανιστούν εντός των εν λειτουργία καταλυμάτων των νησιών μας, με αρνητικές συνέπειες.

Από τον Πρωθυπουργό τέλος ζητείτε να στηρίξει την τοπικής οικονομίας προς διασφάλιση του εισοδήματος και της μέγιστης απασχόλησης των εργαζομένων μας.