Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Όλα τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου θα στηρίξουν την κινητοποίηση και θα βρίσκονται στις 5 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, όπως τόνισε μιλώντας στον sky ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος.

Τα αιτήματα τους μεταξύ άλλων είναι η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στον τουρισμό είτε είχαν κάνει αίτηση είτε όχι, ν’ ακυρωθούν όλες οι απολύσεις, οι επιχειρήσεις που δε θα ανοίξουν με ευθύνη τους, να υποχρεωθούν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους μισθολογικά και ασφαλιστικά για όλη την περίοδο που θα παρέμεναν ανοιχτές.

Ο κ. Εγγλέζος τόνισε στον sky ότι το Εργατικό Κέντρο προσπαθεί να κωδικοποιήσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες σε μία πρώτη αποτίμηση των κυβερνητικών εξαγγελιών και τα όποια κενά υπάρχουν θα ζητηθεί από την κυβέρνηση να αποκατασταθούν με διορθωτικές παρεμβάσεις, αφού –όπως επισήμανε-  δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το πρόγραμμα συν-εργασίας να μετατραπεί σε πρόγραμμα συν-ευθανασίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΡ πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο και το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι τί γίνεται μετά: “Εχουμε μπροστά μας δύσκολα επεισόδια”, είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει πρόβλεψη για την εκ περιτροπής εργασία να απασχολείται ο εργαζόμενος 15 ημέρες τον μήνα κι άρα ένας εποχικός υπάλληλος που έπαιρνε 1.000 ευρώ μέχρι πρότινος, να λαμβάνει πλέον 650 ευρώ, όπως επισήμανε.

Ο κ. Εγγλέζος σημείωσε ότι τα αιτήματά τους εισακούονται από την Κυβέρνηση μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, αλλά ο σκοπός είναι “να προλάβουμε αυτά τα κενά, ώστε να μη διογκωθούν. Ευελπιστούμε να εισακουσθούμε και τώρα, έτσι ώστε να μην παγιωθούν τα ευνοϊκά μέτρα για τους εργοδότες”, είπε καταλήγοντας.

 2,718 total views,  6 views today