Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο η κεντρική πολιτική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Σύμης κ. Ηλία Τσαβαρή.

Παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης, ο πρόεδρος της Φυτώριο Αε κ.Μιχάλης Μπαριανάκης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, ο πρωην προστάμενος του ΠΕΧΩ κ. Νίκος Φαρμακίδης, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες που θέλησαν να ακούσουν την ομιλία.

“Τέλος η παθητικότητα Επιδιώκουμε λύσεις μακράς πνοής και όχι απλά διορθωτικές κινήσεις. Η αναβάθμιση του νησιού μας είναι για μας ζήτημα τιμής. Όσο περνάει ο καιρός κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας,. Ηρθε η ώρα όλοι μαζί να αλλάξουμε τα πάντα στο Δήμο μας. Όλοι μαζί να δώσουμε ένα όραμα μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν έχουμε συμφέροντα δεν έχουμε κάνει προσυμφωνίες δεν έχουμε οικονομικές ουρές είμαστε καθαροί ”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Τσαβαρής που άσκησε κριτική στο δήμαρχο Σύμης για την πολιτική που ακολούθησε.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδιασμού «Αλλάζουμε τη Σύμη για όλους».

«Ένα ψηφοδέλτιο το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους ικανούς και έντιμους. Από ανθρώπους έμπειρους αλλά και νέους με όρεξη για δουλειά.Από ανθρώπους του μόχθου, των επιστημών, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι θα έχουν την πόρτα τους ανοικτή την επόμενη μέρα και δεν θα κρύβονται πίσω από αυτή. Είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης! Ήρθε η ώρα όλοι μαζί, να αλλάξουμε τα πάντα στο Δήμο μας.Όλοι μαζί για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον»

Αναλυτικά ο κ. Τσαβαρής είπε στην ομιλία του τα ακολουθα:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Η αγάπη όλων μας για τη Σύμη και η αγωνία να έχουμε ένα νησί στη θέση που του αξίζει, αποτελούν το κοινό παρανομαστή των απανταχού Συμιακών.

Η παρουσία σας μας δυναμώνει και παράλληλα στέλνει το μήνυμα για μια νέα αρχή, για μια νέα εποχή αλλαγής στο δήμο μας.

Δεν δημιουργήσαμε μία ακόμα Δημοτική Παράταξη. Δημιουργούμε ένα Κίνημα.

Δημιουργούμε ένα Κίνημα στo νησί μας, για το νησί μας.

Σε αυτό το κίνημα θέλουμε όλους εσάς συμμέτοχους, συνδημιουργούς.

Είμαστε μία παράταξη αρχών και αξιών.

Με δημοκρατική δομή, με συλλογικότητα στη λειτουργία και τη δράση, με προοδευτικό χαρακτήρα, ανοιχτή σε ιδέες, ρεύματα, ανθρώπους και οράματα.

Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, ένα σχέδιο που θα έχει στο επίκεντρό τον άνθρωπο, τις δυνατότητες και τις ανάγκες του.

ΝΑΙ…..

Θέλουμε συνειδητή και ώριμη ψήφο για την αλλαγή.

Ψήφο για μια νέα σχέση Δήμου και πολιτών, για να είναι ο δήμαρχος δίπλα στο δημότη και τα προβλήματα της καθημερινότητας του.

Για μια μεγάλη στροφή στον άνθρωπο και το περιβάλλον , ο δήμος πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει.

Μερικοί θεωρούν ότι ως ανεξάρτητος συνδυασμός ξεκινήσαμε σεμνά και από τα χαμηλά, με τεράστιο πόλεμο μέχρι την τελευταία στιγμή με διάφορα απειλητικά μηνύματα.

Τους απαντούμε: «Όσο πιο χαμηλά παίρνεις φόρα, τόσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις»

Με σεμνότητα και αποτελεσματικότητα, μαζί με τους υποψηφίους του Συνδυασμού, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην υπηρεσία όλων σας.

Η διοίκηση του Δήμου, χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ τις αξίες, τη συνεργασία, με πραγματική δουλειά που θα καλύπτει τις ουσιαστικές ανάγκες των πολιτών.

Απαίτηση των πολιτών, είναι η διοίκηση να λειτουργεί συντονισμένα, θεσμικά με περισσότερο έλεγχο και λιγότερες εξωθεσμικές επιρροές. Συντεταγμένοι στις λύσεις, όχι στα προσωρινά συμφέροντα αλλά στο διαρκές μέλλον, με όραμα, προτεραιότητες, με καθαρές προτάσεις, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, αλλά ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα είναι η 2η φορά που βρισκόμαστε στη Ρόδο. Σκοπός της νέα μας αυτής συνάντησης είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα μας το οποίο μπορούμε να υλοποιήσουμε.
Η επαφή μαζί σας έχει μεγάλη βαρύτητα, διότι οι Συμιακοί που δεν μένουν στο νησί αποτελούν βάση στήριξης για εμάς σε όλους τους τομείς.

Έχουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό , υλοποιήσιμο αρκεί να πιστέψετε σε αυτό και όλοι μαζί να το εφαρμόσουμε.

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα γεννιέται μια άλλη προοπτική, ένα νέο ξεκίνημα. Πάμε να κάνουμε όλοι μαζί την ποιοτική διαφορά με αποτελεσματικότητα.

Η τοπική κοινωνία απαιτεί…

– υγεία για όλους
– καθαρό πόσιμο νερό με συνεχή ροΐ σε όλα τα σπίτια του νησιού
– Σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους διοίκησης.
– Σεβασμό στο δημοτικό χρήμα, το χρήμα των πολιτών.
– Απασχόληση και εργασία για τους νέους,
– Περιβαλλοντική φροντίδα,
– Ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα,
– Αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.
– Έργα διαχρονικής πνοής και κατασκευές.
– Καθαριότητα σε ημερήσια βάση. Κ ανακύκλωση
– Διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των οικονομικών.
– Ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού σε κάθε γωνιά.
– Φωτεινό και ασφαλές νησί .
– Πεζοδρόμια και δρόμους προσπελάσιμους παντού.
– Χώροι πρασίνου και ιδιαίτερη φροντίδα κοινόχρηστων χώρων.
– Τεχνικά έργα παντού σε κάθε γειτονιά.
– Πολιτική προστασία, μέλημα και οργάνωση για έκτακτα φαινόμενα.
– Εξομάλυνση του κυκλοφοριακού στην πράξη με αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
– Μέριμνα στην τρίτη ηλικία και στις ασθενείς ομάδες.
– Ψηφιακές Υπηρεσίες για τους δημότες.
– Αθλητισμός, πολιτισμός και εκπαίδευση με σύγχρονες τεχνολογίες.
– Πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναβίωση εθίμων, αναδιοργάνωση και εμπλουτισμός του φεστιβάλ.
– Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα.
Και επιτέλους να δούμε το χωρίο μας κ το Πέδι δίνοντας σύγχρονος μι νέα αναπτυξιακή πνοή στο γιαλό που την συγκεκριμένη στιγμή λόγο του μεγάλου προβλήματος του αποχετευτικού δεν μπορείς να σταθείς πολλές φορές από την μυρωδιά κακι αυτό μετά από 17 χρόνια…..
Ηρθε η ώρα λοιπόν να δούμε όλο το νησί και το χωριό και το Γιαλό και το Πεδι και την Καλή στράτα και το Νημποριο

Ήρθε η ώρα της αλλαγής , για μια Σύμη για όλους .

Αγαπητοί συνδημότες,

Για να είναι αποτελεσματική η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστη γιατί πάνω απ’ όλα οφείλει να είναι ανεπηρέαστη.

Για να στηρίξουμε τους πυλώνες του προγράμματός μας αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε αυτή την ανάγκη γι΄αυτό και ο συνδυασμός μας είναι πολυσυλλεκτικός από επιλογή.

Η αναβάθμιση του νησιού μας, είναι για εμάς ζήτημα τιμής.

Ανοίγουμε το δρόμο με Συνέπεια, Στόχευση και Συνεργασία με όλους σας,
και σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας στον ίδιο δρόμο, στην ίδια κατεύθυνση…

Όσο περνάει ο καιρός, κερδίζουμε σε δύναμη, κερδίζουμε σε αξιοπιστία. Κομματικά σιωπηλοί, χωρίς να φυλακίζουμε τις πολιτικές ιδέες μας, κατευθύνουμε την δύναμή μας, τη δική σας δύναμη, με προγραμματισμό και όραμα για το ευλογημένο από θέση, ιστορία και πλεονεκτήματα νησί μας.

Τη Σύμη μας…

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Θέλω να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή οι παλμοί της καρδιάς μου είναι συντονισμένοι με την αγωνία για την τύχη και το μέλλον αυτού του ευλογημένου τόπου.

Έχω ψυχική φόρτιση και ευθύνη απέναντί σας και θέλω να σας δηλώσω και να σας υποσχεθώ ότι θα είμαι αποτελεσματικός για τον τόπο.

Έχουμε δημιουργήσει το ψηφοδέλτιο της ανατροπής.

Ένα ψηφοδέλτιο το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους ικανούς και έντιμους. Από ανθρώπους έμπειρους αλλά και νέους με όρεξη για δουλειά.

Από ανθρώπους του μόχθου, των επιστημών, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι θα έχουν την πόρτα τους ανοικτή την επόμενη μέρα και δεν θα κρύβονται πίσω από αυτή.

Είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης!

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί, να αλλάξουμε τα πάντα στο Δήμο μας.

Όλοι μαζί για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Τους το χρωστάμε άλλωστε!

Καμία αλλαγή όμως φίλοι μου, δεν μπορεί να γίνει στο όνομα των πολιτών, χωρίς την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της δικιάς μας αντίληψης για τον δήμο.

Η αλλαγή στο δήμο θα έρθει, όταν αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό αυτού του τόπου.

Αυτές οι ζωντανές δυνάμεις υπάρχουν και το βλέπω και σήμερα εδώ, το διακρίνω στα πρόσωπα σας. Υπάρχουν στην ανάγκη για προσφορά. Στην ανάγκη να επικοινωνήσουν, να συναντηθούν.

Αυτές τις δυνάμεις θέλουμε να ενεργοποιήσουμε. Και μέσα από μια τέτοια σχέση, που θα αναδείξει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα πείσματος, ενέργειας και καινοτομίας, θα μπορέσει το νησί μας να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει.

Θέλουμε ενεργούς πολίτες. Όχι μόνο για τη νίκη στις εκλογές του Μαϊου, αλλά για την προσπάθεια που θα χρειαστεί από εκεί και πέρα για να αλλάξουμε τα πράγματα στο τόπο μας.

Η σημερινή πραγματικότητα αναδεικνύει τις προκλήσεις,.

Τις σύγχρονες προκλήσεις μία απαιτητικής και πολύπλοκης πραγματικότητας.

Μίας πραγματικότητας που απαιτεί να διευκολύνεις την ανάπτυξη και ταυτόχρονα να προστατεύεις το περιβάλλον.

Να μην αρκείσαι στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και τη βελτίωσή τους, αλλά να αναδεικνύεις τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης και να προσπαθείς να συμβάλλεις στην αντιμετώπισή τους.

Δεν μπορούμε να μείνουμε στην άκρη φίλες και φίλοι παρακολουθώντας απαθείς τις εξελίξεις.

Υπάρχει ο δρόμος της ενεργούς συμμετοχής, δρόμος που οφείλουμε να περπατήσουμε εμείς οι νεότεροι.

Δεν μπορούμε να ζητάμε αλλαγές, ανατροπές και υπερβάσεις και εμείς να απουσιάζουμε. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες.

Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Κανείς δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη, αν εμείς δεν το επιδιώξουμε. Ήρθε η ώρα για συνολικές παρεμβάσεις στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Ξεκινάμε μία καινούργια προσπάθεια με διαφορετικό ύφος διοίκησης και λειτουργίας. Ξεκινάμε με στόχο να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στα κοινά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Δηλώνουμε παρόντες απέναντι στις ευθύνες που συνεπάγεται μία τέτοια πρωτοβουλία.

Σήμερα από εδώ βρίσκομαι ενώπιoν σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω απέναντι σε σας, και ιδιαίτερα απέναντι στη νέα γεννιά , στα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι,
Εκτός από τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουμε προγραμματίσει, από την πρώτη μέρα, θα ξεκινήσουμε τις ενέργειες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του δημότη. Ο Δήμος θα εξυπηρετεί στο εξής το δημότη μέσα από το διαδίκτυο ή το τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί. Με on line διασύνδεση και με σύστημα διαχείρισης αιτημάτων για την καθημερινότητα, θα εξυπηρετούμε τους δημότες, έξυπνα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία.
Με
• Ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού .
• Δημιουργία γραφείου προγραμματισμού για να παρακολουθεί τα τρέχοντα προγράμματα χρηματοδότησης από πόρους της Ευρωπαϊκής ένωσης και παράλληλα να δρα ως τμήμα ελέγχου για την πρόοδο των εργασιών των έργων.
• Δημιουργία ευέλικτων τοπικών επιτροπών που θα αφουγκράζονται τα προβλήματα της κάθε περιοχής και θα τα μεταφέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
• Πολιτική προστασία, μέλημα και οργάνωση για έκτακτα φαινόμενα. Επιτακτική προτεραιότητα ο καθαρισμός των υδατοφραγμάτων . Πρόληψη και όχι Αντιμετώπιση.
• Σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους διοίκησης και ψηφιακές Υπηρεσίες για τους δημότες.
• Δημιουργία τμήματος Καθημερινότητας του Δήμου για την άμεση εκτέλεση εργασιών σε σχολικές μονάδες, για αποκαταστάσεις φθορών οδοστρωμάτων κλπ
• φέρνοντας υπηρεσίες του δήμου κ του κεπ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα κ ΑΤΜ στο χωρίο για την εύκολη κ γρήγορη εξυπηρέτηση των κατοίκων χωριου Πεδιου

Θα ανατρέψουμε πλήρως το μοντέλο καθαριότητας στο νησί. Με κάδους νέας τεχνολογίας, νέο σύστημα αποκομιδής, με έμφαση στην οδοσάρωση, κομποστοποίηση και την ανακύκλωση.

• Καθαριότητα και στην τελευταία ξεχασμένη γειτονιά, σε ημερήσια βάση.
• Χαρτογράφηση των κάδων απορριμμάτων.
• Χρήση υπογείων κάδων η οποία απαιτεί άμεσα την προμήθεια ειδικού φορτηγού.
• Εμπλουτισμός του στόλου των οχημάτων με ευέλικτα μικρά απορριμματοφόρα.
Κ ποσά άλλα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα μας αναλυτικά
Αξίζει όμως να αναφερθώ κ στην ανακύκλωση ………..

Ενα από τα ποιο σημαντικά θέματα του νησιού μας είναι η υγειά
Θα αναβαθμίσουμε την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

• Απαιτούμε μόνιμους ειδικούς γιατρούς και στελέχωση του υφιστάμενου ιατρείου του Γυαλού με άμεση επάνδρωσή του.
• Άμεση λειτουργιά του Νέου Ιατρείου στο Χωριό.
• Η δωρεάν παροχή κατοικίας στους γιατρούς δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κίνητρο για αυτούς.
• Επιπλέον θέλουμε τα παιδιά της Σύμης που αποφοίτησαν από τις Ιατρικές σχολές να επιστρέψουν στο νησί. Στόχος μας είναι τα Συμιακάκια μας που σπουδάζουν ή θα επιλέξουν να σπουδάσουν την Ιατρική Επιστήμη ο Δήμος να αναλάβει πλήρως τα έξοδα τους με τον όρο όταν τελειώσουν να επιστρέψουν ως γιατροί πλέον στο νησί μας.
• Έχω ήδη καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο Υγείας “Καθιέρωση του θεσμού του εναλλακτικού ιατρικού τουρισμού όπου γιατροί από το εσωτερικό ή το εξωτερικό ακόμη και συνταξιούχοι να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ήδη υπάρχον προσωπικό με αντάλλαγμα τις δωρεάν διακοπές τους.
• Καταγραφή του ιστορικού των ασθενών της Σύμης για την διευκόλυνση όλων
• Αξιοποίηση της τηλεϊατρικής τρίτης γενιάς.
• Προσπάθεια απόκτησης πλωτού ασθενοφόρου.
• Άνοιγμα θέσης οδηγού ασθενοφόρου
Ολοκληρωμένο σχέδιο ολοκληρωμένες σκέψεις
Θα διαχειριστούμε αποτελεσματικά τους υδάτινους πόρους

• καθαρό πόσιμο Νερό καθημερινά .
Το αυτονόητο
• Άμεση συντήρηση – αναβάθμιση και στελέχωση του απαξιωμένου εργοστασίου αφαλάτωσης.
• Αντικατάσταση όλων των ακατάλληλων σωλήνων παροχής νερού
• Συνεχής έλεγχος της ποιότητας του νερού στο χώρο παραγωγής και στους χώρους άμεσης κατανάλωσης με συχνές δειγματοληψίες από όλες τις περιοχές του νησιού.
• Σωστή διαχείριση των αποβλήτων της αφαλάτωσης για την αποτροπή της περιβαλλοντικής ρύπανσης που γίνεται αυτή τη στιγμή.
• Δημιουργία υδατοφραγμάτων εκτός οικισμών και κατασκευή νέων δεξαμενών.
• Συχνή επιμόρφωση του υπάρχοντος προσωπικού.

Ηλεκτροφωτισμός σε κάθε γωνιά.
Το αυτονόητο
φωτισμός σε όλο το Πεδι το χωριό το γιαλο στον δρόμο για τον Πανορμιτη στα στενά
• – Αποτελεσματικές παρεμβάσεις ,για την εξομάλυνση του κυκλοφοριακού κ της ηχορύπανσης κ ειδικά κατά τις ώρες αιχμής
υπόσχομαι προσωπικά για τον δρόμο Πειραιώτισσα αγία τριάδα βιγλη τον περιφερικό κ όπου αλλού χρειαζόμαστε πρόσβαση για την διευκόλυνση των κάτοικων, κανένα μοναστήρι χωρίς εύκολη πρόσβαση

ΓΙΑ ΤΗΝ
Κοινωνική μέριμνα

ΠΡΟΣΔΟΚΊΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ο δήμος Σύμης να είναι δήμος αλληλεγγύης κ ανθρωπιάς

μερικές από τις σκέψεις μας
Δημιουργία:
• βρεφονηπιακού σταθμού επανδρωμένο με ντόπιο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό
• κοινωνικού παντοπωλείου
• επάνδρωση και λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος
• βοήθεια σε όποιων Συμιακο έχει ανάγκη

πάντως
Η τοπική κοινωνία επιτακτικά απαιτεί…
• Σεβασμό ,διαφάνεια και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος ,ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς.

• Εργασία για όλους και όχι για τους εκλεκτούς και ιδιαίτερα για τους νέους οι περισσότεροι των οποίων είναι πανεπιστημιακού επιπέδου.

• Επιτέλους σοβαρότητα στα μελλοντικά μεγάλα έργα υποδομής , δεδομένου ότι όλα όσα έχουν γίνει έως σήμερα ή είναι ημιτελή, ή κακοφτιαγμένα, ή δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη σχετικά με το κόστος συντήρησης και λειτουργίας αυτών, ή και έχουν ήδη σχεδόν καταστραφεί από την αδιαφορία ή και την έλλειψη υπευθυνότητας.
• Θέλουμε συνειδητή και ώριμη ψήφο για την αλλαγή. Ψήφο για μια νέα σχέση Δήμου και πολιτών, Για μια μεγάλη στροφή στον άνθρωπο και την ανάπτυξη παίρνοντας παράλληλα ο δήμος και οι θεσμοί τη θέση που τους αξίζουν.

Θα στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, με προσέλκυση νέων επιχειρήσεων και δημιουργία κανονισμών που θα γίνονται σεβαστοί και από τις δύο πλευρές.

Θα δημιουργήσουμε Γραφείο Επιχειρηματικότητας Στήριξης επενδύσεων και παροχής υπηρεσιών σε νέους επιχειρηματίες .

Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα με εκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την κοιλάδα του Πεδιου, το ζωικό κεφάλαιο , δημιουργία κτηνοτροφικής μονάδας , τυροκομείου, βοήθεια κ στήριξη ψαράδων κ μελισσοκόμων , πρόσληψη κτηνιάτρου κ γεωπόνου.

Θα επιδιώξουμε η Σύμη να πάρει τη θέση που της αξίζει στο χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Θα το πετύχουμε με ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό σχέδιο τουριστικής προβολής, που θα στηρίζεται στις νέες και σύγχρονες μορφές επικοινωνίας και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Με ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τη δημιουργία βασικών υποδομών.

Θα αναζητήσουμε νέες αγορές και με ειδικά προγράμματα και δράσεις, θα επιδιώξουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Με χρήση εξειδικευμένων συμβούλων Τουριστικής προβολής θα χτίσουμε ένα πρόγραμμα προβολής και Μαρκετιγκ…

Δεν θα το αναλύσω περισσότερο ,
έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση που θα την βρείτε στο πρόγραμμα που κρατάτε

Φιλοδοξούμε μαζί με όλους και όλες, να απαγκιστρώσουμε το νησί μας από τη βαθειά απαξίωση, να το μετατρέψουμε σε ένα τόπο, βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο, αλληλέγγυο προς τους πολίτες του, καθαρό, περιβαλλοντικά ισορροπημένο, τόπο των νέων ανθρώπων και των νέων ιδεών.

Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση μίας ευρύτατης συσπείρωσης των κατοίκων της Σύμης…

Φίλες και φίλοι,

Πιστεύω ακράδαντα στις ιδιαίτερες και τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας. Διατηρώ μια ισχυρή πεποίθηση, ότι υπάρχουν στον τόπο μας όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και πολύ αξιόλογο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε η Σύμη μας, να αποκτήσει ταυτότητα, να αποκτήσει πυξίδα και να βρει την θέση που της αξίζει στον χάρτη. Αποτελεί κοινή διαπίστωση, άλλωστε, ότι είναι ένας ευλογημένος τόπος. Ένας τόπος με φυσικό περιβάλλον απείρου κάλλους, με ιστορία και πολιτισμό…

Δεν μπορώ όμως και δεν πρέπει να μείνω μόνο στις διαπιστώσεις, παρακολουθώντας την καθοδική πορεία του τόπου μου.

Να βλέπω απαθής τα πολλά κακώς κείμενα, όπως η υποβάθμιση της ποιότητας τόσο του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, όσο και της ίδιας μας της ζωής, της καθημερινότητάς μας. Τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αγωνίες, αλλά και τις ίδιες αφετηρίες, δεν τις έχω μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι στελεχώνουν την κίνηση αυτή. Οι αφετηρίες αυτές αποτελούν κοινό πλαίσιο αναφοράς.

Τώρα είναι η στιγμή να περάσουμε από το εγώ στο εμείς. Να δράσουμε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αφορούν στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στην ποιότητα ζωής, στην κοινωνική πολιτική, στις νέες τεχνολογίες, στην επιχειρηματικότητα.

Η πολυεπίπεδη κρίση έριξε έντονα την σκιά της και στον τόπο μας. Δεν μπορέσαμε ως κοινωνία να συγκροτήσουμε ένα σύνολο κοινών στόχων κι ένα οργανωμένο πλαίσιο διεκδίκησης αυτών.

Επιπλέον, η μη επίλυση βασικών θεμάτων των υποδομών μας με πρωταγωνιστικό ρόλο τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, η αλλοίωση και η υποβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η έκρηξη του μαζικού και φθηνού τουρισμού αποτελούν ζητήματα για το μέλλον του τόπου και τείνουν να αλλοιώσουν την εικόνα του νησιού μας.

Η τωρινή δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να πείσει και να εμπνεύσει τους πολίτες για ενεργό συμμετοχή, δεν κατάφερε να συνεργαστεί με τους άλλους θεσμικούς φορείς του τόπου και να επιλύσει τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τον δήμο μας.

Οι διαπιστώσεις και η απόδοση ευθυνών είναι βοηθητικές μέχρι την στιγμή εκείνη που κάποιοι θα πουν «ως εδώ». Έκτοτε έχουν ημερομηνία λήξης. Και για εμάς η περίοδος αυτή παρήλθε.

Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε μια νέα αναπτυξιακή πορεία σε συνεργασία με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς, απορρίπτοντας πρακτικές του παρελθόντος και ταυτόχρονα αλλάζοντας νοοτροπία.

Η ίδρυση της παράταξής μας, μιας ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης πολιτών, η οποία δεν είναι αποτέλεσμα κομματικών διεργασιών ή προσωπικών φιλοδοξιών, στοχεύει να αλλάξει το σκηνικό στο δήμο Σύμης και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να προωθήσουν νέες ιδέες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.

Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο δήμο που να χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να εκπληρώσει τους στρατηγικούς του στόχους. Ένα δήμο, οικονομικά ανταγωνιστικό, κοινωνικά δίκαιο, και περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον. Ένα δήμο που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Το όραμα μας είναι να βγάλουμε το Δήμο από την απομόνωση και το μαρασμό, ακολουθώντας πορεία εξωστρεφή και καινοτόμα. Να τολμήσουμε ένα ποιοτικό άλμα. Να εξελίξουμε τον τόπο μας σε ένα μέρος φιλικό προς τον άνθρωπο, ένα μέρος για να ΖΕΙΣ. Να μετατρέψουμε τη Σύμη σε νησί της ομορφιάς της ποιότητας ζωής και του Πολιτισμού.

Στόχοι μας,

Η καθημερινότητα του δημότη. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών, Προτεραιότητά μας ο πολιτισμός της καθημερινότητας.

Η κοινωνική πολιτική. Σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με τη δημιουργία νέων έξυπνων δομών στην πρωτοβάθμια φροντίδα, για όλους τους δημότες και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους καθώς και τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Το περιβάλλον, με απαραίτητη προϋπόθεση τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών και την υιοθέτηση πολιτικών κυκλικής οικονομίας. Μιας οικονομίας που στοχεύει στην διατήρηση της αξίας των πόρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ελαχιστοποιώντας την παραγωγή απορριμμάτων και ταυτοχρόνως προστατεύοντας το περιβάλλον.

Τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας φιλικό κλίμα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων, εγχώριων και ξένων. Αιχμή του δόρατος ο τουρισμός και η «γαλάζια ανάπτυξη» με ταυτόχρονη διάχυση των ωφελειών που απορρέουν από αυτά, σε όλη την επικράτεια του δήμου μας. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε οπως είπαμε κ παραπάνω ειδικό γραφείο επιχειρηματικότητας και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό εργαλείο που να μπορεί να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας και θα απαντά στο κυρίαρχο αίτημά της για ανάπτυξη και απασχόληση.

Ο άλλος στόχος μας, αφορά τον πολιτισμό. Σκοπεύουμε να αναδείξουμε την ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά της Σύμης. Να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο τις κοινωνικές δυνάμεις που κρύβονται στους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του δήμου στηρίζοντας τις δράσεις τους.
Και το πιο σημαντικό, η υλοποίηση των μεγάλων έργων, με την εξασφάλιση οικονομικών πόρων, με τη συνεχή και εντατική διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ενεργοποίηση ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις…

Φίλες και φίλοι,

Τα πάντα θα εξαρτηθούν ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών από την δυνατότητα που θα επιδείξουμε να συναντηθούν και να συνεργαστούν εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν γνώση, ικανότητα και θέληση να δημιουργήσουν, πέρα από κομματικά στεγανά, μια νέα συλλογικότητα η οποία θα μιλήσει και κυρίως θα πράξει για τη Σύμη με όραμα και ρεαλισμό, με ανιδιοτέλεια, με αποτελεσματικότητα και πρωτίστως με διάθεση συνεννόησης. Μια συλλογικότητα που θα κινητοποιήσει και θα εργαστεί, με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας. Μια συλλογικότητα που θα διαμορφώσει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία.

Συμπατριώτες μου…

Το αύριο είναι δικό μας και θα το κερδίσουμε…

Είμαστε πλέον έτοιμοι!

Εμπιστευθείτε μας για να κάνουμε το πρόγραμμά μας πράξη!

Θέλουμε τη λαϊκή ψήφο, την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές.

Οι διαπιστώσεις και η απόδοση ευθυνών δεν βοηθούν. Ήρθε η ώρα να πούμε «ως εδώ»…

Τέλος η παθητικότητα. Επιδιώκουμε λύσεις μακράς πνοής και όχι απλά διορθωτικές κινήσεις.

Αγαπητοί φίλοι
Η αναβάθμιση του νησιού μας, είναι για εμάς ζήτημα τιμής.
Όσο περνάει ο καιρός, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί, να αλλάξουμε τα πάντα στο Δήμο μας.

Όλοι μαζί για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Τους το χρωστάμε άλλωστε!

Σφίγγω σε καθέναν ξεχωριστά το χέρι.
Σας θέλω διαρκώς δίπλα μου.

Η Σύμη είναι το σπίτι μας και αξίζει να μας παροτρύνει και να μας παρασύρει στην αισιοδοξία και τη δημιουργία.
Προχωράμε μαζί!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Σύμη που λατρεύουμε!

Δεν θα κουραστώ να το λέω και να το φωνάζω:

δεν έχουμε συμφέροντα
δεν έχουμε κάνει προσυμφων
δεν έχουμε οικονομικές ουρές
το ξέρει όλο το νησί …..
είμαστε καθαροί

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ φίλοι μου…

Και πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα…

Αλλάζουμε Σύμη για όλους

«Όλοι μαζί δίνουμε μια υπόσχεση. Θα γίνουμε ποτάμι ελπίδας για όλους τους πολίτες και θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη αλλαγή στη ν Συμη μας και στις ζωές μας»
«Δύναμη μας είναι η ενότητα. Χτίζουμε μία ισχυρή ομάδα ανθρώπων με αποδεδειγμένη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο προκειμένου όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε την Συμη και τις ζωές μας.

οι άνθρωποι που συστρατεύονται σε αυτή την προσπάθεια είναι ενεργοί πολίτες όλων των ηλικιών με εμπειρία σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.
«Έχουμε μαζί μας επιστήμονες, ανθρώπους της αγοράς, αθλητές συνταξιούχους
Είναι μαζί μας και άνθρωποι με κινητική αναπηρία γιατί θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη βούληση μας να επενδύσουμε σε υποδομές που θα κάνουν την Σύμη μία προσβάσιμη και φιλόξενο νησι για αυτούς τους ανθρώπους.
Είναι ντροπή η χώρα μας να είναι ουραγός στο θέμα της ισότιμης διαβίωσης των πολιτών, όταν μάλιστα το 10% είναι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.
Στο πλευρό μας είναι και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, ενεργοί και δημιουργικοί πολίτες με όρεξη και διάθεση για δουλειά.
Μαζί με τα νέα παιδιά που θα προσφέρουν τις καινοτόμες ιδέες τους και τη σύγχρονη σκέψη τους, συνθέτουμε ένα μωσαϊκό ανθρώπων που θα υποστηρίξει το αξιόπιστο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα μας, προς όφελος των πολιτών»
«Πέρασε η εποχή του λαϊκισμού και της δημαγωγίας»
δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο και πως «από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η ομάδα θα είναι έτοιμη να διοικήσει, με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Με στρατηγική, γνώση και σχέδιο θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες
«Εμείς θα μιλήσουμε με πράξεις»

νιώθω περήφανος για την ομάδα μας ανθρώπου ικανοι, καταξιωμένοι «που θα μεταφέρουν το πολιτικό μας μήνυμα και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο «τον αέρα» της αλλαγής που έρχεται
. Από σήμερα κιόλας οι υποψήφιοί μας αποτελούν τους πρεσβευτές μας σε όλη την ΣΥΜΗ ».

«Ο δρόμος της ευθύνης, της συναίνεσης, της συνεργασίας, της συνεννόησης ήταν αυτός που ακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια και τον ίδιο θα ακολουθήσω ΚΑΙ ΤΩΡΑ

«Πιστεύω ότι στις 26 Μαΐου θα είμαστε νικητές έτοιμοι να δώσουμε ρεαλιστικές λύσεις.

Σήμερα είναι μια ημέρα ελπίδας.

Κοιτάμε κατάματα το μέλλον και κάνουμε μια Νέα Αρχή για την ΣΥΜΗ »

Αλλάζουμε Συμη για όλους

ΜΕ

1. Αρφαρά Μαρία του Βασιλείου ( Marketing – Management, ιδιωτική υπάλληλος)
2. Burgess Lynne Christine του Philip (Καθηγήτρια ξένων γλωσσών, διπλωματούχος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων)
3. Gouinguenet Frédérique του Jacques (Ψυχολόγος – Επιχειρηματίας)
4. Ζαχαριάς Νικόλαος του Ιωάννη (Ά Μηχανικός Ε.Ν.)
5. Καστρουνής Μιχαήλ του Νικολάου (Αρχιτεχνίτης Υδραυλικός)
6. Κυριακίδη Φωτεινή του Νικολάου (Διακοσμήτρια – Επιχειρηματίας)
7. Λεριάς Μερκούριος του Θεοδώρου (Πτυχιούχος ανωτάτης βιομηχανικής σχολής Θεσσαλονίκης, τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πρώην ανώτατο Διευθυντικό Στέλεχος της societe generale.)
8. Μαραβέλιας Αναστάσιος του Χαραλάμπους (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης)
9. Μισός Μιχαήλ του Παντελή (Πλοίαρχος Ε.Ν.)
10. Μισσού Βαρβάρα του Δημητρίου (Επιχειρηματίας)
11. Μοράρη Καθολική του Εμμανουήλ (Διπλωματούχος Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Επιχειρηματίας)
12. Νικολέττου Ειρήνη του Σωτήριου (Δημοτική υπάλληλος δήμου Ρόδου – Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων )
13. Πέτρου Πανορμίτης -Κλεάνθης του Μιχαήλ (Προγραμματιστής – Επιχειρηματίας)
14. Πινότσης Σταμάτιος του Ανδρέα (Ά μηχανικός Ε.Ν.- Επιχειρηματίας)
15. Ριζόπουλος Σπυρίδων του Δημητρίου (Φιλόλογος – Ιδιωτικός Υπάλληλος)
16. Σαραγάς Νικόλαος του Ιωάννη (Χημικός, ‘Master of Science’ Msc, phD)
17. Σικάκης Νικόλαος του Γεωργίου (Πλοίαρχος Ε.Ν.)
18. Τίτο Μοσκιου Χριστίνα του Ρόκκο Μάουρο (Φοιτήτρια λογιστικής – Ιδιωτικός Υπάλληλος)
19. Τσίγκος Γεώργιος του Θεμιστοκλέους (Διπλωματούχος πληροφορικής – Υπάλληλος ΕΛ.ΤΑ.

 356 total views,  2 views today