Το πρώτο επταθέσιο ταξί κυκλοφορεί ήδη στη Ρόδο και εντυπωσιάζει !

580

Τα επταθέσια ταξί ήρθαν πλέον και θα μείνουν στη Ρόδο. Το  πρώτο ταξί ήρθε στη Ρόδο στις 14 Μαρτίου και το skyrodos.gr είχε την ευκαιρία να το δει από κοντά .

Το πρώτο επταθέσιο ταξί είναι καινούργιο και αγοράστηκε από τον κ Σταύρο Βλαχίδη που έχει ξεκινήσει ήδη τις κούρσες καθώς όπως δήλωσε αγαπάει πολύ τη δουλειά του και επιθυμεί να συμβάλει στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ Βλαχίδης ήταν ο πρώτος που έκανε την παραγγελία στο εργοστάσιο μόλις έγινε γνωστό πως στο Νότιο Αιγαίο δόθηκε το πράσινο φως για να αποκτηθούν επταθέσια  εννιαθέσια ταξί.

Το όχημα που αγόρασε  είναι μάρκας Wolskwagen. Είναι ωραίο και εντυπωσιάζει τους Ροδίτες που ρωτούν τον κ Βλαχίδη λεπτομέρειες.

Οι τουρίστες όπως μας είπε είναι συνηθισμένοι σε αυτά τα οχήματα γιατί υπάρχουν στις χώρες τους

Το όχημα  και εσωτερικά είναι μοντέρνο καλαίσθητο . Εξοπλισμένο με μοντέρνο τάμπλετ για τις κλήσεις ενσωματωμένο στο ταμπλό μπροστά. Διαθέτει ταξίμετρο που είναι συνδεδεμένο με την …εφορία. Διαθέτει ταμειακή μηχανή και pos για πληρωμές από τους πελάτες με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.  Από το αρμόδιο υπουργείο όπως μας είπε έχουν καθοριστεί τα κόμιστρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Βλαχίδης το κόμιστο για τη μεταφορά από 1 έως 4 άτομα δεν διαφέρει από αυτό που καταβάλλεται τώρα. Από πέντε άτομα και άνω είναι προσαυξημένο κατά 30%.

Το όχημα μεταφέρει  έως επτά άτομα και έχει αρκετό χώρο και για τις αποσκευές τους δηλαδή ενδείκνυται και  για διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο και θα μειώσουν τις αναμονές . Μέχρι τώρα οικογένειες που χρειάζονταν ταξί έπαιρναν δύο. Τώρα δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.

Το συγκεκριμένο  και άλλα οχήματα της κατηγορίας του θα εξυπηρετήσουν  πολύ και τους τουρίστες το καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής κυκλοφορούν άλλα δύο επταθέσια ταξί που είναι  εξοπλισμένα με θέσεις για παιδιά  και αναμένεται άλλο ένα.

Όπως εξήγησε ο κ Βλαχίδης  για παραγγελίες νέων  επταθέσιων ταξί η αναμονή τώρα είναι ένας χρόνος.

Πρόλαβα και πήρα το όχημα  μου σε μόλις επτά μήνες μας είπε.

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που έχουν παραγγείλει ΄λοπως είπε εξαθεσια ή εννιαθέσια ταξί μεταχειρισμένα τριετίας γιατί παραδίδονται άμεσα από τις αντιπροσωπείες σε αντίθεση με τα καινούργια. Για τη δρομολόγηση των εξαθέσιων  επταθέσιων και εννιαθέσιων  ταξι ο Σύνδεσμος Ταξί Ρόδου και ο πρόεδρος κ. Θεοδόσης Καστανίδης προσπάθησε πολύ και το αίτημα υποστηρίχθηκε από την ΠΝΑΙ και το υπουργείο Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως η αρχή για τα εννιαθέσια ταξί έγινε πιλοτικά από το Νότιο Αιγαίο. Και ακολούθησαν οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας.