Δύο κρούσματα βρέθηκαν σήμερα θετικά στον covid-19 σε μαθητές του Δημοτικού και του Λυκείου στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για δύο μαθητές που είναι αδέλφια της Α’ Λυκείου και έναν μαθητή της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπης Ψαράς, το παιδί που βρέθηκε θετικό στον ιό είναι αδελφάκι με το ένα παιδί του Λυκείου που επίσης νόσησε. Ο κ. Ψαράς δήλωσε ότι θα κλείσει από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες η Γ’ Τάξη του Δημοτικού, η οποία θα επιστρέψει στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης για το στενό περιβάλλον των επαφών των μαθητών που νόσησαν. Και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, δήλωσε στον sky ότι αναλόγως των εξελίξεων, θα εκδώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και την σχετική απόφαση, αν δηλαδή θα κλείσει το Λύκειο ή ενδεχομένως και το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία” κι αυτό γιατί πολλοί Καθηγητές διδάσκουν και στα δύο σχολεία, οπότε εισέρχονται σε αρκετές τάξεις, ή αν θα κλείσει μόνο το τμήμα που φοιτά ο μαθητής στο Λύκειο, ο οποίος είναι θετικός στον covid-19, για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται δε, ότι τα σχολεία κλείνουν μόνο με απόφαση των Προϊσταμένων Εκπαίδευσης, που έχουν και τη δικαιοδοσία.

 2,933 total views,  2 views today