Απίστευτο και όμως αληθινό!
Το Συμβούλιο της Επικρατείας θεώρησε πως η απόφαση να μετακινήσουν στην ΕΤΑΔ οι παραλίες της Ρόδου είναι παράνομη κατά την πάγια απόφαση του, πως δεν μπορεί οι δήμοι να διενεργούν δημοπρασίες για λογαριασμό της!
Η απόφαση ελήφθη και φαίνεται πως και το μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο της Ρόδου είναι ουσιαστικά και τυπικά ανεφάρμοστο.
Κατά τις αποκλειστικές πληροφορίες του sky η πάγια απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έχει ισχύ, αν και στον …προγραμματισμό γίνεται η δημοπράτηση των παραλιών που αποτελούν φιλέτα! Η δημοπράτηση έχει μέσα τις παραλίες μπροστά στο ξενοδοχείο των Ρόδων, το ΕΛΛΗ και την Ψαροπούλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, ο δικηγόρος των ομπρελάδων κ. Κ. Μιχαηλίδης θα εμφανισθεί στη δημοπρασία παρουσιάζοντας την απόφαση και ζητώντας να μην διενεργηθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει βεβαιότητα πως θα ακολουθηθεί η διαδικασία από τον Δήμο της Ρόδου, με σύμφωνη γνώμη της ΕΤΑΔ, για να μην καταργηθεί και το μεταξύ τους μνημόνιο.
Φυσικά, το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει είναι αν οι ομπρελάδες έχουν τον τρόπο και θέλουν με την απόφαση δεδομένη, να ματαιώσουν την διαδικασία!
