Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου στην Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

102

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) προέβη στον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή του Ενυδρείου Ρόδου (στίγμα 36.45755,28.22054). Το 4ο ΓΕΛ σε ανακοίνωσή του περί της δράσης του αυτής, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η HELMEPA είναι η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος και συντονίζει στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού Ακτών.

Ως εθνικός συντονιστής αυτών των δράσεων στην Ελλάδα, η HELMEPA προσκαλεί τα μέλη της, συνεργαζόμενους φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες σε όλη την χώρα να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια αφιερώνοντας μερικές ώρες στον καθαρισμό αγαπημένης τους ακτής, τμήματος του βυθού, όχθης ποταμού ή λίμνης, δασικής έκτασης ή πάρκου.

Για την υποστήριξη των δράσεών τους, η HELMEPA παρέχει στους συμμετέχοντες έντυπο ενημερωτικό υλικό και το ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων που καλούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένο.

Στη δράση του σχολείου στην οποία έλαβαν μέρος δύο τμήματα του σχολείου μας, με 50 μαθητές, συνολικά μαζεύτηκαν τέσσερις μεγάλες σακούλες με σκουπίδια και μικροαπορρίμματα.

Αυτό αποδεικνύει πόσο αναγκαία είναι η ανάληψη αντίστοιχων δράσεων από όλους μας, ώστε να περιοριστεί – στον βαθμό του εφικτού – η περιβαλλοντική ρύπανση. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώθηκαν προωθήθηκαν για ανακύκλωση.

Συντονιστές της προσπάθειας αυτής ήταν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Θώμογλου Κωνσταντίνος, Τάτση Παρασκευή και Φραγκεσκάκης Νικόλαος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέδραμαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».