Καμία αλλαγή στάσης, καμία “υποχώρηση” στο μέτωπο των προκλήσεων, από την Τουρκία, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν εν όψει της Συνόδου της ΕΕ.

Στο χάρτη του marinetraffic.com φαίνεται η θέση του Oruc Reis που πλέει πολύ κοντά στο Καστελλόριζο και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Κατά τις εκτιμήσεις είναι στα 9 ναυτικά μίλι από το Καστελλόριζο και έχει σβήσει το δορυφορικό σύστημα που προσδιορίζει το στίγμα του.

Αναχαιτίσεις και παραβιάσεις

Για ακόμα μια φορά τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, όπου βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα «γεράκια» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σημειώθηκε και μια «εμπλοκή».

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου CN-235 της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας προχώρησαν σήμερα σε νέες προκλητικές παραβιάσεις, με τα ελληνικά μαχητικά να τα αναχαιτίζουν όπως είθισται.

Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16,  καθώς και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος τύπου CN-235, προχώρησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως δύο από τα τουρκικά μαχητικά F-16 ήταν οπλισμένα. ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή.

 708 total views,  4 views today