Τρία τα ύποπτα περιστατικά στο Νοσοκομείο: Χωρίς μάσκες οι γιατροί

1843

Δεν νοσηλεύεται στη Ρόδο κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης COVID-19”, δηλώνει κατηγορηματικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης. Σε σημερινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως από χτες το βράδυ οι δυο που ήταν στον Θαλαμο αρνητικής πίεσης έγιναν τρεις.

Υπάρχουν τρία άτομα που νοσηλεύονται στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, ως ύποπτα περιστατικά, δήλωσε στον SKY ο κ. Ρουμάνης.[story-lines]

Το τρίτο ύποπτο περιστατικό εισήχθη χθες στο Νοσοκομείο και κατόπιν συνεννόησης των γιατρών με τον ΕΟΔΥ, κρίθηκε απαραίτητο να γίνει εισαγωγή και το δείγμα που ελήφθη εστάλη σήμερα το πρωί στο Ινστιτούτο Παστέρ. Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα άλλα δύο ύποπτα περιστατικά που προηγήθηκαν.

Εντωμεταξύ σε νέα μέτρα προχωράει το Νοσοκομείο Ρόδου, με αυστηρότερους ελέγχους στην πύλη εισόδου για να θωρακισθεί καλύτερα ο χώρος για τυχόν ύποπτα περιστατικά.

Ο κ. Ρουμάνης με δηλώσεις του χθες, τόνισε ότι ενισχύεται το Νοσηλευτικό ίδρυμα με 13 γιατρούς Γενικής Ιατρικής που θα έρθουν από τα Κέντρα Υγείας, ενώ προστέθηκαν δύο αναπνευστήρες που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Καλύμνου.

Επίσης, μελετάται -σε διαγνωστικό επίπεδο- η προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, προκειμένου να μη στέλλονται τα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ για την εξακρίβωση των ύποπτων περιστατικών, προς εξοικονόμηση χρόνου.

Παράλληλα στους δύο ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους θα μπορούν πλέον να περιθάλπονται ως και τέσσερις ασθενείς. Επίσης το νοσοκομείο θα προσλάβει 10 νοσηλευτές, 4 γιατρούς και 2 χειριστές ακτινολογικών ενώ αναμένονται νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό από την κατανομή των 2.000 θέσεων που προκηρύχθηκαν προ ημερών από το Υπουργείο Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που παρατηρείται από το πρωί σήμερα: Γιατροί και νοσηλευτές, μετά από μια …πρεμούρα να μοιραστούν μάσκες παντού, ξέμειναν και δεν έχουν για να χρησιμοποιήσουν στους χώρους του νοσοκομείου. Λέγεταιο πως θα αγοραστούν για άμεση χρήση από τον Δήμο της Ρόδου…