Άμεση ήταν η παρέμβαση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου, στην Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση  της αντιδημάρχου Τσαμπίκας Κιαχαγιά- Μαγιόγλου, απολύμαναν την Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου, μετά την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος  κορονοϊου στο νησί μας.

Από τον κ. Κωνσταντίνο Κοτσικό δείτε βίντεο που τραβήχτηκε, έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Σημειώστε πως ο πατέρας του παιδιού δεν δείχνει συνεργατικότητα και στις εκκλήσεις της αστυνομίας δείχνει επιθετικός. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές πώς το μωρό «κόλλησε» τον ιό και παρά τις φήμες για ταξίδι της οικογένειας στην Ιταλία, μάλλον δεν επιβεβαιώνεται.

Ο πατέρας του παιδιού με την άδεια των γιατρών πήρε το μωρό προχτές από το νοσοκομείο με κανονικό εξιτήριο ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως ήδη η Παιδιατρική κλινική έχει κλείσει για να απολυμανθεί ενώ όσοι γιατροί και νοσηλευτές είχαν έρθει σε επαφή με το παιδί, ήδη έχουν απομονωθεί.

Στο σπίτι της οικογένειας μένουν το αντρόγυνο με το μωρό και άλλο ένα αγοράκι 8 χρόνων, η γιαγια του μωρού και η αδελφή της μητέρας του μωρού με τον σύζυγο της και ένα παιδί τριών χρόνων: ΣΥΝΟΛΟ οκτώ άτομα!

Από Δευτέρας οι έρευνες

Τις εργασίες της ιχνηλάτησης έχουν αναλάβει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας δια του κ. Ευστρατιου και το Τμήμα Υγιεινής με τον κ. Σωτρίλλη, πάντως, μέχρι τώρα, μόνο απολύμανση των δρόμων έγινε!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ιχνηλάτηση και διαπιστώσεις με ποιους έχουν έρθει σε επαφή οι οκτώ άνθρωποι της οικογένειας, θα ξεκινήσει με ευθύνη του ΕΟΔΥ από την Δευτέρα. Ακόμη γιατροί του νοσοκομείου θα μεταβούν την Δευτέρα στον Αρχάγγελο για να πάρουν δείγματα από τα μέλη της οικογένειας που θα εξετασθούν στο Παστέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   ΥΠΕΞ: Αναμένουμε από την Τουρκία άμεση καταδίκη του περιστατικού στο Καστελλόριζο

Επισημαίνουμε πως ο πατέρας του παιδιού εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής σε γνωστό μεγάλο εργολάβο του είδους. Η φωτογραφία στο θέμα, είναι έξω από το σπίτι της Αλβανικής οικογένειας και σε πρώτο πλάνο ο Αλβανός, πατέρας του παιδιού…

 5,258 total views,  2 views today