Των οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς άδετε…

2577

Των οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς άδετε…

Εδώ ο κόσμος καίγεται κλπ. κλπ. Ή επί το ευγενέστερον γιατί πιστεύω πως όλοι οι παροικούντες, γνωρίζουν την πλήρως εξευγενισμένη συνέχεια με την κομμωτική τέχνη σε …άλλη διάσταση, “Τα σπίτια σας πήραν φωτιά κι εσείς τραγουδάτε”. Αυτή είναι και η μετάφραση του αρχικού αρχαιοελληνικού που ταυτίζεται πλήρως με την κατάσταση που επικρατεί εν Ιεροσολύμω – με συντεταγμένες διαμορφωμένες από το ΕΛΛΗ και το Ρόντα, το Δημαρχείο, το Διοικητήριο (ενίοτε Νομαρχία και εσχάτως Περιφέρεια) και το ΑΚΤΑΙΟΝ.

Δεν θα μπούμε σήμερα στον πειρασμό των αποκαλύψεων επί τω έργω και ουσία όσων εναγωνίως γράφουν, απαντούν, δηλώνουν και ξαναγράφουν, ανταπαντούν και αυτομαστιγώνονται δημοσίως λόγω μιας διαφοροποίησης στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αλλωστε τοπικά υπήρχαν πάντα έριδες και οι κόντρες εσωτερικής πολυτέλειας και εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Υπενθυμίζω την πιο μεγάλη, που έβγαλε τον Κωστόπουλο στα κεραμίδια και τον Παρασκευά στον πόλεμο κερδισμένο τότε. Ακολούθησαν τριβές και επαναστάσεις την εποχή Καραγιάννη όταν τάσπασε με τους Νεοδημοκράτες και κόντεψε να φτιάξει Νέα Δημοκρατία Εξωτερικού – ευτυχώς τότε γελούσαμε από ραδιοφώνου και …προκάναμε τα χειρότερα μέσα από τη ΝΟΔΕ!

Δεν έχουν τελειωμό τέτοιες συγκρούσεις σαν αυτή την τελευταία των Ανανία και Κουνάκη με την Περιφερειακή Αρχή ή σαν αυτή που είχε ξεκινήσει με το …κύριε ελέησον μεταξύ Χατζημάρκου και Κόκκινου. Η τελευταία όμως έχει μια ιδιαιτερότητα, που οφείλεται σε ένα και μόνο ζήτημα – εκτός κι αν κάνω λάθος και θέλω διόρθωση: Ανανίας ή Κουνάκης δεν πάνε για Περιφερειάρχες ούτε τους έβαλε κάποιος που έχει φαγωθεί να πάρει τη θέση του Χατζημάρκου.  Για την τελευταία περίπτωση νομίζω πως είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών δεύτερου επιπέδου, άλλης διαλογής και παρασύρθηκε όλη η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου στο λάθος: Μάτια βγάζει, φως δεν βλέπει, βγαίνει ο μονόφθαλμος μετά… Να κάπως έτσι ήταν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στον πόλεμο των ανακοινώσεων και ανταπαντήσεων. Είναι τόσο συμπαθής αυτός ο Κουνάκης και θεωρώ πως άλλο τόσο θα είναι και ο Ανανίας. Τι είχε να χωρίσει ο Χατζημάρκος που φτάνοντας προς τα εκλογικά όρια θα πρέπει να αντέχει σε πιέσεις, θα πρέπει να αποδέχεται συνεργασίες και συνεργάτες και θα πρέπει να μην ακολουθεί μόνο τους πλέον κολλητούς;

Ουδέποτε στήριξα τον Περιφερειάρχη. Από το βήμα αυτό γουστάρω να λέω αυτά που γουστάρω να λέω και σε όποιον αρέσουν: Επί του προκειμένου, πριν κλείσω με την αρχαιοελληνική ρήση της αρχής αυτού του σημειώματος, θέλω να πω πως αντιθέτως προσωπικών εκτιμήσεων ή αντιλήψεων, ο Χατζημάρκος κατάφερε να φτιάξει έναν στρατό ετοιμοπόλεμο. Κατάφερε να εδραιωθεί με έναν παράξενο κι ανορθόδοξο τρόπο. Το κατάφερε και οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Κάνει και έργο. Όσο μπορεί ή όσο τον αφήνουν να κάνει. Δεν έχει την πολυτέλεια να ακούει τα εξαπτέρυγα όμως. Ο κόσμος αδιάφορα ακολουθεί και με αδιαφορία παίρνει ο Χατζημάρκος την συγκατάθεση του. Τι θέλει τις άναρθρες κραυγές της πλαϊνής;

Των οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς άδετε…

ΥΓ. Δεν πρόκειται να πάμε για αποκαλύψεις ακόμα. Ας μην κάνουν μερικές και μερικοί συμμαχίες για τις εκδόσεις γιατί θα εκτεθούν και πάλι (εννοώ στο εν Ιεροσολύμω τόπο, ως παραπάνω αυτός περιγράφεται ακριβώς).

Τ.