Από 18% στο 1% κατεβάζει το ΦΠΑ στις αεροπορικές μεταφορές για 3 μήνες η Τουρκία, ως πρώτο μέτρο που ονομάζει «Ασπίδα Οικονομικής Σταθερότητας» για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Οικονομολόγοι εκτιμούν πως η κίνηση αυτή θα στοιχίσει στην ήδη πληττόμενη οικονομία της Τουρκίας πάνω από 15,4 δις. δολ.

Ωστόσο κρίνεται ως αναγκαίο μέτρο για να περιορίσει τις απώλειες τουριστών και να αντιμετωπίσει σημαντική υποχώρηση του τζίρου των τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ θεσπίζονται οικονομικές ενισχύσεις, κυρίως  με αύξηση των εξαγωγικών πιστώσεων και πρόσθετες επιδοτήσεις, για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η Τουρκία διπλασιάζει το όριο του κρατικού ταμείου εγγύησης πιστώσεων με βασική πλέον αποστολή την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι εξελίξεις βρίσκουν τη χώρα μας απροετοίμαστους έναντι του κύριου ανταγωνιστή της στην περιοχή και οι παράγοντες  του Ελληνικού Τουρισμού ευελπιστούν ότι οι κυβερνώντες θα παραδειγματιστούν και να προβούν στην απαραίτητη μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό και παράλληλα θα διαμορφώσουν πλέγμα μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και του προσωπικού τουριστικών επιχειρήσεων και του προσωπικού τους, πριν είναι αργά.

 1,503 total views,  4 views today