Υβριδικός πόλεμος είναι το μεταναστευτικό

553

«Η Τουρκία κλιμακώνει συνεχώς τις προκλήσεις. Δημιουργεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Το να ανησυχούμε  δεν λέει τίποτε. Το θέμα είναι η στρατηγική της Ελλάδος  η ενίσχυση των συμμαχιών της  και της αποτρεπτικής ισχύος της».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Sky σήμερα ο βουλευτής Βόλου της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία.

«Οι σχέσεις  μας με την Τουρκία ποτέ δεν ήταν αγαστές και εύκολες. Μιλάμε για σχέσεις αντιπαράθεσης. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο ισχυροί γιατί έτσι αυξάνεται η αποτρεπτική ισχύς της χώρας και εδραιώνεται η ειρήνη στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Μπουκώρος.

Ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό πρόβλημα  με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και στην Κω και τη Λέρο.

«Κέντρα κράτησης θα υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Ίσως όχι με τόσα πολλά άτομα όπως στα νησιά. Αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις των κατοίκων στα νησιά και τους λόγους που έχουν αγανακτήσει. Ίσως είναι οι μεγάλοι οι αριθμοί των μεταναστών και προσφύγων. Υπάρχει όμως σχέδιο μετεγκατάστασης τους. Όπως τόνισε ο νέος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής στόχος πρέπει να είναι η μεταφορά των ανθρώπων αυτών σε κέντρα στην ηπειρωτική χώρα. Το βάρος πρέπει να είναι μοιρασμένο», τόνισε ο κ. Μπουκώρος.

«Που είναι επιτέλους το πρόσωπο της Ενωμένης Ευρώπης . Που είναι οι εταίροι που θα μοιραστούν με  ένα  κράτος μέλος το ευρωπαϊκό πρόβλημα; Μόνο η ενεργειακή επάρκεια τους ενδιαφέρει; Να μας  πουν αν η ΕΕ είναι παραμύθι να τελειώνουμε. Ελλάδα πρέπει να ασκήσει όλα τα δικαιώματα της», τόνισε ο βουλευτής Βόλου.

Ο κ. Μπουκώρος τόνισε πως το μεταναστευτικό είναι ο υβριδικός πόλεμος που έχει κηρύξει ο κ. Ερντογάν.

«Δεν βλέπει η ΕΕ ότι ο κ. Ερντογάν μας έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο με το μεταναστευτικό. Είμαστε σε οριακά σημεία και πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις  όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε.

Ο κ.Μπουκώρος αναφέρθηκε και στην εκλογή της κ. Σακελαροπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«  Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σημαντικό γεγονός. Πρέπει να συμβολίζει την ενότητα και την εθνική ομοψυχία του ελληνικού λαού».