Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί ο καταυλισμός των τσιγγάνων στην περιοχή Καρακόνερο.

Τόνοι σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί εντός αλλά και εκτός του καταυλισμού με ότι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για την εικόνα της Ρόδου αλλά για τη δημόσια υγεία πλέον.

Σε μια προσπάθεια να δώσουν λύση οι τσιγγάνοι έβαλαν φωτιά σήμερα, στα σκουπίδια που κουβάλησαν στην είσοδο του καταυλισμού τους σε απόσταση αναπνοής από τη νέα μαρίνα Ρόδου.

Η φωτιά όμως στις 12:15 όπως δείχνουν τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πήρε διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και απείλησε τον καταυλισμό.
Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να επιληφθεί της κατάστασης καθώς αν η φωτιά επεκτείνονταν εντός του καταυλισμού όπου υπάρχουν επίσης τόνοι σκουπιδιών και παραπήγματα υπήρχε κίνδυνος να απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν πάρα πολύ γρήγορα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά πυροσβέστες.

Επίσης προς βοήθεια της Πυροσβεστικής και για την τήρηση της τάξης, και τη μη διατάραξη της κυκλοφορίας, στη περιοχή έσπευσαν και δύο μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ .

Τελικά η φωτιά έσβησε στις 14:10. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει γιατί δεν έχουν απομακρυνθεί οι τόνοι των σκουπιδιών που βρίσκονται εντός του καταυλισμού.’
Όπως δηλώθηκε στο skyrodos.gr από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχουν γίνει αρκετές εκκλήσεις στη Διεύθυνση Καθαριότητας για την επίλυση του προβλήματος αλλά ανταπόκριση δεν υπήρξε.

« Έχουμε ζητήσει από την Διεύθυνση Καθαριότητας να στείλει απορριμματοφόρα για να μαζέψουν τα σκουπίδια. Δεν υπήρξε ανταπόκριση και δεν κατανοούμε το λόγο. Εντός του οικισμού υπάρχουν πολλά απορρίμματα τόνοι θα μπορούσαμε να πούμε . Επιβάλλεται να φύγουν από εκεί γιατί σε περίπτωση που ξεσπάσει και πάλι φωτιά θα απειληθεί ο καταυλισμός» , επισημάνθηκε.

 138 total views,  4 views today