Σε ανεξέλεγκτη χωματερή έχει μετατραπεί ο χώρος μπροστά στο πρώην εργοστάσιο παραγωγής τούβλων (Παπαβασιλείου), ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου στα Αφάντου.

Ογκώδη αντικείμενα, τσάντες με σκουπίδια, μπάζα, σπασμένα και πεταμένα αντικείμενα, στρώματα, κούτες και σκόρπια απορρίμματα συνθέτουν την εικόνα.

Ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ασυνείδητοι πολίτες έχουν μετατρέψει σε εστία μόλυνσης την περιοχή, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ακόμη, ελλοχεύουν κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς σε μια περιοχή που έχουν αναπτυχθεί πολλές κατοικίες.

Τι κι αν κατά καιρούς έχει καθαριστεί το πρώην Κεραμοποιείο, δεν περνούν λίγες μέρες και η εικόνα αλλάζει. Περίοικοι ενοχλημένοι με την κατάσταση διερωτώνται ποιοι είναι εκείνοι που μεταφέρουν τόσο μεγάλο όγκο απορριμμάτων.

Αν ο δήμος δεν αναλάβει πρωτοβουλία να ελέγξει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, προτίθενται να υποβάλουν μηνυτήρια αναφορά με την ελπίδα «κάτι να γίνει».

Περιττό να επισημάνει κανείς την «σωρεία παραβάσεων» των νόμων της ελληνικής Πολιτείας και των οδηγιών και κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκροτούν το βασικό πλαίσιο ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος.

 1,316 total views,  2 views today