Κρίσιμο μήνα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού χαρακτήρισε και ο Γιάννης Πλακιωτάκης τον Απρίλιο, τονίζοντας ότι «για να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια»

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει το υπ. Ναυτιλίας, όπως η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά, πλην των μονίμων κατοίκων, ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι στο τραπέζι έχουν πέσει αυστηρότερα μέτρα ενόψει του Πάσχα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους».

Πάντως διευκρίνισε ότι θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους». Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξήγησε ότι, από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, τα νοσοκομεία και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορωνοϊό».

Την ίδια ώρα, όσο αφορά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού τόνισε ότι «οι υγιείς επιβάτες θα επαναπατριστούν». Από τους 380 επιβαίνοντες του πλοίου, οι 119 ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, οι 259 αρνητικοί ενώ υπήρχαν και 2 ακατάλληλα δείγματα που θα επανεξεταστούν από το Ινστιτούτο Παστέρ.

 691 total views,  2 views today