Χατζηδιάκος: Ποιός θα κόψει χέρια και ποιός τη λαλιά;

528

Aπαντήσεις στον χρόνο και με τον τρόπο που πρέπει θα δώσει η παράταξη « Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του τ. δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας προσφάτως για το διαγωνισμό που αφορά την τοποθέτηση φωτιστικών Led,  αλλά και για τη ΔΕΥΑΡ τόσο για την διαχείριση των φραγμάτων όσο και για την τιμολογιακή πολιτική και κυρίως τις οφειλές

Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της παράταξης του τ. δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

«Η αρμοδιότητα της ύδρευσης και άρδευσης του νησιού- δήμου, ανήκει αποκλειστικά στην Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και συνεπώς και η διαχείριση των φραγμάτων.Το θέμα θέσαμε επανειλημμένα, τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στα συνέδρια και τα όργανα της Κ.Ε.Δ.Ε. όπου βρήκαμε θετική ανταπόκριση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«‘Όσον αφορά τον διαγωνισμό, την σύμβαση και την τοποθέτηση των λαμπτήρων LED,πλέον όσων αναφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο,παρακολουθούμε τις εξελίξεις,θα τοποθετηθούμε και θα απαντήσουμε όταν πρέπει,εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα ζητήματα.Τότε θα δούμε «… ποιος … δεν μασάει και…. ποιός θα κόψει… τα χέρια του», (ή την…λαλιά του)!!», προειδοποιεί ο κ. Χατζηδιάκος

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Με αφορμή τον μονόλογο του Δημάρχου Ρόδου, την Δευτέρα (03-02-2020) αλλά και την παρουσία του προέδρου και του νέου γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. την Τετάρτη (05-02-2020) σε γνωστό υποστηρικτικό μέσο της νέας δημοτικής αρχής και τις εκεί δηλώσεις τους, οφείλουμε δύο στοιχειώδεις απαντήσεις.

Α. Όσον αφορά τον διαγωνισμό, την σύμβαση και την τοποθέτηση των λαμπτήρων LED,πλέον όσων αναφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο,παρακολουθούμε τις εξελίξεις,θα τοποθετηθούμε και θα απαντήσουμε όταν πρέπει,εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα ζητήματα.Τότε θα δούμε «… ποιος … δεν μασάει και…. ποιός θα κόψει… τα χέρια του», (ή την…λαλιά του)!!

Βέβαια δεν ακούσαμε, τον κατά τα άλλα λαλίστατο σχολιαστή,να ενημερώνει το κοινό του,αν λάμπει η γειτονιά του σταθμού, από τις νέες λάμπες LED που τοποθετήθηκαν κατά προτεραιότητα, όχι μόνο εκεί,αλλά απ’ άκρο σε άκρο σ’ όλη την Ιαλυσό,με παρέμβαση στελέχους της νέας δημοτικής αρχής.

Γι’ αυτό η δεοντολογία επιβάλλει τον αντίλογο και όχι μονολόγους μέσω auto cue.

ΥΓ. Πάντως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι οφείλουμε να επισημάνουμε την προσεκτική τοποθέτηση του γενικού διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. στο θέμα των LED (όσον αφορά τους όρους εχεμύθειας και των διαδικασιών δημοσιότητας).

Β. Όσον αφορά τις φιλότιμες προσπάθειες του νέου Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. για τη νέα τιμολογιακή πολιτική και την είσπραξη των οφειλών, θα τοποθετηθούμε με στοιχεία μόλις κατατεθεί η σχετική εισήγηση. Όμωςείναι επίκαιρη όσο ποτέ, η αντίρρηση μας στο δημοτικό συμβούλιο (29-1-2020) για την κατάργηση της διεύθυνσης φραγμάτων στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.

Η απάντηση που δόθηκε: αφενός ότι η διαχείριση των φραγμάτων περιήλθε με νόμο στις περιφέρειες και αφετέρου ότι στη νέα διεύθυνση υδάτων ανατίθεται και η αρμοδιότητα της λειτουργίας και συντήρησης των φραγμάτων,δεν δικαιολογεί απεμπόληση δικαιωμάτων και διεκδικήσεων.

Η αρμοδιότητα της ύδρευσης και άρδευσης του νησιού- δήμου,ανήκει αποκλειστικά στην Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και συνεπώς και η διαχείριση των φραγμάτων.Το θέμα θέσαμε επανειλημμένα, τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στα συνέδρια και τα όργανα της Κ.Ε.Δ.Ε. όπουβρήκαμε θετική ανταπόκριση.

Ακόμη στην 5ετή προγραμματική σύμβαση με την Π.Ν.Α.Ι. για την υδροδότηση της πόλης, μέσω του φράγματος Γαδουρά, τέθηκε όρος, ώστε το τελευταίο έτος της σύμβασης,οι υπάλληλοι της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται, προκειμένου να αναλάβει η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. την ευθύνη της διαχείρισης και να μην πληρώνονται περί ταδύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ ετησίως σε ιδιωτική εταιρεία για το σκοπό αυτό. ΄Ετσι επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακος.

Με τα δεδομένα αυτά πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα το ξανασκεφτεί, διαφορετικά η «νέα επανεκκίνηση» της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. που υπόσχεται,… οδεύει σε λάθος κατεύθυνση.