Τη συμπόρευση του Μανώλη Γ. Μουσελλή, ως υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου,  στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Ο Μανώλης Γ. Μουσελλής,  εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, άνθρωπος με μακρά αυτοδιοικητική παρουσία και εμπειρία με ενεργό συμμετοχή στα κοινά, στη δήλωσή του με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να συστρατευθεί με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου αναφέρει τα εξής:

Ο Αυστριακός γκουρού του management Peter Druker έγραφε κάποτε σ’ ένα από τα βιβλία του ότι, «Οι επιχειρήσεις για να πετύχουν πρέπει να έχουν στο δυναμικό τους τέσσερα είδη ανθρώπων: α) τον άνθρωπο της σκέψης β) τον άνθρωπο της δράσης, γ) το κοινωνικό άνθρωπο και δ)τον άνθρωπο της πρώτης γραμμής.

Τώρα όταν όλες αυτές οι ιδιότητες βρίσκονται σε ένα μόνο άνθρωπο, ο χαρακτηρισμός που θα μπορούσε να δώσει κανείς, είναι αυτός του χαρισματικού.

Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Γιώργος Χατζημάρκος, χαρισματικός πολιτικός με σκέψη, δράση και πρωτοβουλίες.

Ήταν κάτι που τουλάχιστον σ’ εμένα άρχισε να διαφαίνεται από το 1997, όταν ενεπλάκη με το Εμπορικό Επιμελητήριο του νομού μας ως οικονομικός επόπτης. Η εξυγίανση των οικονομικών του Επιμελητηρίου μας , ήταν μόνο η πρώτη ένδειξη των ικανοτήτων του.  

Μετέπειτα πλέον, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας, ξεδίπλωσε τις ικανότητες στην διοίκηση και την διαχείριση των πάσης φύσεως πόρων του. Η Αντιπροεδρία του οργανισμού στην  Κω ήταν η αρχή για να ακολουθήσει και η Κάλυμνος. Η ανακαίνιση των κτιρίων Κω και Καλύμνου και ίδρυση γραφείου στην Λέρο, συνέβαλλαν στον να σταματήσει πλέον η ροδοκεντρική διοίκηση του Επιμελητηρίου μας. Σταθμός όμως στην τετραετή του πορεία ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας, η συμφωνία με τον RYANAIR. Τα οφέλη απ’ αυτήν είναι γνωστά σ’ όλα τα μικρά νησιά, ιδιαίτερα δε στο νησί μας την Κάλυμνο της αναρρίχησης. Η σύλληψη της σκέψης και η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου project, κατέδειξε ότι η πορεία του Χατζημάρκου στα κοινά θα έχει μέλλον.

Αυτό δεν άργησε να φανεί αφού η εκλογή του ως Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με το όραμα «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» τον κατέστησε αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Εδώ πλέον τα πράγματα αλλάζουν επίπεδο, η πολυπληθής νησιωτική περιφέρεια μας έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτές του Επιμελητήριου μας. Παρόλα ταύτα ο Χατζημάρκος πετυχαίνει αυτό που δεν μπόρεσαν άλλοι σε περισσότερες τετραετίες. Τα έργα ύδρευσης, υποδομών υγείας, σχολικών μονάδων, λιμενικών εγκαταστάσεων, οδικής ασφάλειας, ανάδειξης τουρισμού και φυσικού περιβάλλοντος μαζί με άλλα πολλά έφεραν την περιφέρεια μας 2η στην Ελλάδα στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, με ποσοστό 21%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον μέσο πανελλαδικό όρο του 17%.

Προσωπικά όμως πιστεύω ότι αυτό που θα του χαρίσει και την δεύτερη τετραετία, δεν είναι τόσο τα έργα. Έργα πιθανόν να έχουν κάνει και άλλοι, αλλά οι προοπτικές που ανοίγονται για να νησιά μας, με τον αποχαρακτηρισμό της περιφέρειας  μας από την κατηγορία των πλέον αναπτυγμένων περιφερειών της Ευρώπης, σε αυτή των μεταβατικών Περιφερειών. Οι προοπτικές των νησιών της περιφέρειας μας και ειδικά των μικρών μη ανεπτυγμένων, όπως και των δικών μας,  Κάλυμνος, Λέρος, Αστυπάλαια, Πάτμος Λειψοί, Αγαθονήσι μαζί με τα  υπόλοιπα μικρονήσια , είναι τεράστιες. Το εμπόδιο του μέσου υψηλού ΑΕΠ της περιφέρειας μας, λόγο των μεγάλων ανεπτυγμένων νησιών καταρρίπτεται.

Σ’ αυτό το σημείο έρχεται προς εμένα και η τιμητική πρόταση του Χατζημάρκου για βοήθεια και για να επιβεβαιώσει την ρήση του Βαλερύ Πωλ που λέει ότι «Ηγέτης είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη τους άλλους».

Η πρόσκληση-πρόκληση του περιφερειάρχη μας για βοήθεια στην διαχείριση των νέων προοπτικών των νησιών μας μ΄ έπεισε να θέσω τον εαυτό μου, τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

 280 total views,  2 views today