Υπόθεση μικρού Μπεν: Δεν βρέθηκε δικό του DNA στο αυτοκινητάκι που εντόπισαν στην Κω

Άλλο ένα άσχημο νέο έμαθε η οικογένεια του αγνοούμενο Μπεν Νίνταμ που αγνοείται εδώ και 27 χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνισή του στην Κω.

Όπως έμαθαν, το αίμα που συνέλεξαν οι Αρχές από το παιχνίδι – αυτοκινητάκι που θεωρούσαν ότι ίσως ανήκε στον γιο τους, τελικά δεν ταυτοποιήθηκε με το δικό του DNA.

Η μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, δήλωσε πως «τα βασανιστήρια» δεν έχουν τέλος μετά την εξαφάνιση του γιου της πριν από 27 χρόνια στην Κω, όταν ο Μπεν ήταν μόλις 21 μηνών.

Μιλώντας για την είδηση, είπε: «Τα 27 χρόνια των αργών μας βασανιστηρίων συνεχίζονται. Είναι ατελείωτη η θλίψη και το μαρτύριο».

Τον Σεπτέμβριο, οι ειδικοί ιατροδικαστές από την Οξφόρδη είχαν πει στην Κέρι Νίνταμ πως κατάφεραν να βρουν ένα αδύναμο προφίλ DNA από το αποσυντιθέμενο αίμα μέσα στο αυτοκινητάκι κοντά στο σημείο που χάθηκε ο Μπεν. Η μητέρα του, έδωσε δείγμα DNA αλλά τελικά αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε θετική αντιστοιχία.

Όπως δήλωσε: «Εάν το αίμα δεν είναι του Μπεν – ποιανού είναι; Είναι καταστροφικό. Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως θα είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα και πως αυτό θα μας αποδείκνυε ότι ο Μπεν πέθανε. Θα βάζαμε μία τελεία και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουν την διαδικασία της θλίψης. Όταν όμως μας ενημέρωσαν ότι ήταν αρνητικό, ήταν ένα σοκ. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πλέον. Ο Μπεν είναι νεκρός ή ακόμα ζωντανός; Είμαι πολύ θυμωμένη. Κάποιοι άνθρωποι στην Κω λένε ψέματα εδώ και 27 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια περνάμε αργά βασανιστήρια».

Το παιχνίδι αυτό βρέθηκε το 2016 όταν μια ηλικιωμένη μάρτυρας δήλωσε στην βρετανική αστυνομία πως ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας ήταν πίσω από τον θάνατο του Μπεν.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο Μπεν συνεθλίβη μέχρι θανάτου από τον οδηγό του εκσκαφέα, σε ένα τραγικό ατύχημα κοντά στο σπίτι όπου εθεάθη για τελευταία φορά το 1991 και όπου βρέθηκε το σανδάλι του το 2012.

Ο Μπάρκας πέθανε από καρκίνο του στομάχου, αλλά προφανώς ομολόγησε την πράξη του λίγο πριν τον θάνατό του. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο Μπάρκας του είχε πει ότι σκέφτηκε πως μπορεί να είχε σκοτώσει το παιδί. Ο Μπάρκας φέρεται να δήλωσε: «Νόμιζα ότι άκουσα έναν ήχο, αλλά νόμιζα ότι ήταν σκύλος».

Το αυτοκινητάκι που πιστεύεται ότι ανήκε στον Μπεν βρέθηκε σε ένα άλλο σημείο, όπου ο μάρτυρας οδήγησε τις Αρχές.

 334 total views,  2 views today