Εργασίες επισκευής θα γίνουν προσεχώς στα δικαστικά κτίρια σε Ρόδο και Κω. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης κ.Μιχάλη Καλογήρου, και συμμετείχαν, ο γενικός γραμματέας κ. Σάρλης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Νεκτάριος Σαντορινιός οι βουλευτές κκΗλίας Καματερός και Δημήτρης Γάκης, ο Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Χατζημάρκος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Μανώλης Χατζηάμαλος και η πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα δικαστήρια στα δύο νησιά και κρίθηκε ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν παρεμβάσεις για την βελτίωση των υποδομών.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι στη Ρόδο δεν θα χρειαστεί να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες της δικαιοσύνης σε άλλο κτίριο όπως στην Κω, γιατί οι παρεμβάσεις σε πρώτη φάση, θα είναι στους εξωτερικούς χώρους.

« Θα γίνει στεγανοποίηση και επιχρίσματα εξωτερικά του κτιρίου και μόνωση στην οροφή . Θα επισκευαστούν οι τουαλέτες για τα ΑΜΕΑ. Θα αντικατασταθούν και τα κουφώματα», δήλωσε στο skyrodos.gr o πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Β. Περίδης.
Σε επόμενη φάση θα αντικατασταθούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις γεγονός όμως που θα απαιτήσει τη μετεγκατάσταση ορισμένων υπηρεσιών καθώς είναι αδύνατο να αντικατασταθούν τα συγκεκριμένα δίκτυα ενώ τα δικαστήρια θα είναι σε λειτουργία. Για την υλοποίηση του έργου θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση. Την ευθύνη για την μελέτη και τη δημοπράτηση του έργου θα έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Η χρηματοδότηση του έργου θα είναι από το ΤΑΚΔΥΚ . Την ευθύνη για τη μελέτη και τη δημοπράτηση του έργου θα έχει η ΠΝΑΙ», τόνισε ο κ. Περίδης.
Η έναρξη των εργασιών όπως δήλωσε ο κ. Περίδης προσδιορίζεται για το καλοκαίρι.
Σε ερώτηση αν τον ικανοποιεί η εξέλιξη ο κ.Περίδης δήλωσε:
«Μας ικανοποιεί η εξέλιξη. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών μπορεί να γίνει τώρα. Ξεχωριστή δαπάνη θα είναι τα ηλεκτρομηχανολογικά», είπε ο κ. Περίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κορωνοϊός: Αρνητικά και τα 73 τεστ που έγιναν στην Αστυπάλαια

Συζήτηση έγινε και για τις προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων αλλά και τις εκκρεμείς πράξεις.
«Συζητήσαμε και για τις προσλήψεις προσωπικού. Εκκρεμεί όπως ενημερωθήκαμε, προσφυγή στη δικαιοσύνη. Αυτό ήταν η αιτία για την καθυστέρηση στους διορισμούς των επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ.Για την τοποθέτηση μηχανικού στο κτηματολόγιο ζητήθηκε να υποβληθεί ξανά το αίτημα από τους αρμοδίους φορείς», είπε ο κ. Περίδης.

Το δικαστικό κτίριο Κω

Ειδικά για την Κω οι υπηρεσίες της δικαιοσύνης θα μεταφερθούν σε άλλο κτίριο που πιθανότατα θα παραχωρηθεί από την εκκλησία. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο γιατί θα πρέπει στο δικαστικό μέγαρο να γίνουν εργασίες μεγάλης κλίμακας .
«Αποφασίστηκε να παραχωρηθεί κτίριο από την εκκλησία για να στεγαστούν εκεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο δικαστικό μέγαρο της Κω», είπε ο κ. Περίδης.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ηλία Καματερού

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του βουλευτή κ. Ηλία Καματερού γίνεται λόγος και τις προοπτικές κατασκευής νέου κτιρίου για να στεγαστούν τα δικαστήρια της Κω. Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε σύσκεψη που είχαμε ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και πραγματοποιήθηκε σήμερα, τέθηκαν τα ζητήματα της κτιριακής κατάστασης των δικαστηρίων.

Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.
Συμφωνήθηκε επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου στην Κω, αφού υπάρχει χωροθέτηση και δεσμευμένο οικόπεδο (χρειάζεται επικαιροποίηση).

Σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Σάρλη, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως της επίσπευσης ανάληψης καθηκόντων αντιεισαγγελέα στην Κω, στελέχωσης υπηρεσιών Δικαστηρίων και Κτηματολογίου καθώς και προβλήματα των φυλακών Κω»

 358 total views,  4 views today