Καμία περιοχή της Ελλάδας δεν βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα, Τρίτη 17 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται στο «κίτρινο», με τις φωτιές να είναι σταθερά απειλή το καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δύο μεγάλα μέτωπα να αντιμετωπίσουν στην Αττική, στην Κερατέα και στα Βίλια.

Το πλέον ανησυχητικό μέτωπο είναι αυτό της Λαυρεωτικής, που ξεκίνησε από το Μαρκάτι Κερατέας και «κοιτάζει» προς Λαύριο αλλά και προς την πλευρά του Σουνίου.

Eπιχειρούν, 91 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6Α/Φ και 6Ε/Π, συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ξέσπασε μια ακόμη πυρκαγιά, με «επίκεντρο» τα Βίλια Αττικής. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό.

Ηδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

 

 175 total views,  2 views today