Φέτος να ξεχάσουμε τον τουρισμό από την Ουκρανία, για τη Ρωσία όλα παίζονται

434

Για φέτος δεν θα υπάρξουν στη Ρόδο και σε άλλα νησιά του νομού Δω δεκανήσου αφίξεις από την Ουκρανία όπως δήλωσε στον Sky 100,8 ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Tez Tour κ. Μανώλης Απλαδενάκης.

« Δεν έχω καλές ειδήσεις να ανακοινώσω αν και είμαστε στη δεύτερη ημέρα των πολεμικών επιχειρήσεων. Η εικόνα που έχουμε είναι απογοητευτική. Ενώ μέχρι χθες πηγαίναμε για μια ιδιαίτερα καλή σεζόν  και για τη Ρόδο με δυναμική αύξησης από χθες έχουμε παγώσει», δήλωσε ο  κ. Απλαδενάκης.

«Ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας και της Νότιας Ρωσίας είναι κλειστός. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων και των κυρώσεων προς τη Ρωσία. Για φέτος θα πρέπει να ξεχάσουμε τον τουρισμό από την Ουκρανία.  Μένει να δούμε αν με κάποιο τρόπο ένα κομμάτι των αφίξεων από τη Ρωσία θα πραγματοποιηθούν», τόνισε ο Διευθυντής του Τez Tour.

H κατάσταση σε ότι αφορά τις κυρώσεις για τη Ρωσία είναι ρευστή .Θα κρίνει όμως σε μεγάλο βαθμό τις αφίξεις από τη συγκεκριμενη αγορά.

Σε ερώτηση για το μέγεθος της ζημίας από το πάγωμα της Ρωσικής τουριστικής αγοράς δήλωσε:

«Το 2019 τα έσοδα από την Ρωσική τουριστική αγορά ήταν μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Με δεδομένο ότι η Ρόδος είναι ο δεύτερος προορισμός για τους Ρώσους μετά την Κρήτη,  το πλήγμα θα είναι μεγάλο», είπε.

Ο κ. Απλαδενάκης τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τώρα την οποία ζημιά στον τουρισμό από άλλες αγορές.

«Δεν ξέρουμε που θα σταματήσει η κατάσταση. Τι θα γίνει με την επέμβαση και αν θα υπάρξει ανάμειξη του ΝΑΤΟ και τις υπόλοιπες χώρες. Τα πράγματα τώρα είναι θολά», δήλωσε.