Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις από το Δήμο Ρόδου, βάζει ο Σύλλογος των εργαζομένων

291

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έκανε σήμερα,  η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ρόδου με αφορμή τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και κυρίως εκείνα που αφορούν την καθαριότητα το πράσινο την κατασκευή σχολείων σε συνεργασία με ιδιώτες και άλλες συμβάσεις.

Σημειώνεται πως σήμερα   Τρίτη κατατέθηκαν στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου η διακήρυξη και οι όροι του σχετικού διαγωνισμού, μετά την έγκριση από την Ειδική Γραμματεία των ΣΔΙΤ για τα σχολεία  και τη διάθεση του απαιτούμενου ποσού αλλά και η νέα σύμβαση για την καθαριότητα και το πράσινο.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας δεν ενέκρινε τις προγραμματικές συμβάσεις με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου ούτε και τη σύμβαση που αφορά την καθαριότητα . 

Μαζί με τη διοίκηση του συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ . Αυτά που δρομολογούνται θα λειτουργήσουν σε βάρος του ίδιου του δήμου αλλά και των πολιτών που θα επιβαρυνθούν με τέλη.

«Εμείς είμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.  Οι υπηρεσίες έχουν υπσστελεχωθεί και δεν γίνεται προσπάθεια να έρθει μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών», δήλωσε στο skyrodos.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο κ. Ν Μιχαηλίδη.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Δήμου όπως είπε  η κ. Μιχαηλίδη  θα βάλει  εμπόδια στις ιδιωτικοποιήσεις  γιατί στηρίζει  το δημόσιο χαρακτήρα  των υπηρεσιών.

Το κείμενο που κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή που είναι και οι θέσεις των εργαζομένων είναι το ακολουθο: