Περισσότερα αεροπορικά αλλά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, που θα κοστίζουν φθηνότερα για τους κατοίκους της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, θα ζητήσουν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου  με ψήφισμα που θα σταλεί στο  υπουργείο Μεταφορών και  Υποδομών.

Το θέμα που ταλανίζει τους κατοίκους των  νησιών που πληρώνουν πολύ ακριβά τις μετακινήσεις προς το κέντρο και άλλους προορισμούς της Ελλάδας,  αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης εκτός ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  χθες Τρίτη 27 Νοεμβρίου στη Ρόδο.

Τη συζήτηση του θέματος ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Μαχαιρίδης  με ψήφισμα που κατέθεσε στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου.

Κατά την συζήτηση του θέματος όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  κ. Μπιζάς επισημάνθηκαν τα προβλήματα  που έχουν μετατρέψει τα ταξίδια των κατοίκων προς το κέντρο και άλλους προορισμούς σε Οδύσσεια η οποία κοστίζει πολύ ακριβά.
Η εξεύρεση θέσεων στα αεροπλάνα  δεν είναι εύκολη υπόθεση  και οι Δωδεκανήσιοι αλλά και οι Κυκλαδίτες ταλαιπωρούνται.

Ακριβά όμως κοστίζουν όπως  τονίστηκε και τα ναύλα στα πλοία .

Το πρόβλημα ανέλυσε στην τοποθέτηση του ο κ. Μαχαιρίδης ενώ η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει για να αυξηθούν οι θέσεις στα αεροπλάνα .

Κατά τη συζήτηση και μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου κρίθηκε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο θα πρέπει να  τύχει εφαρμογής και για τις μετακινήσεις των νησιωτών με την Aegean ή όποια άλλη αεροπορική εταιρεία θα εξυπηρετεί τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Η απόφαση για την άσκηση πιέσεων  στην κυβέρνηση δια μέσω του αρμοδίου υπουργείου με την κατάθεση του σχετικού ψηφίσματος ήταν ομόφωνη.

 232 total views,  2 views today