Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε ένας 64χρονος Λονδρέζος, που τηλεφωνούσε σε Βρετανούς βουλευτές και τους απειλούσε με θάνατο, αν καθυστερήσουν ή εμποδίσουν το Brexit.

Ο Ρόμπερτ Βίντλερ προσπάθησε να επικοινωνήσει με έξι βουλευτές, το διάστημα 8-24 Ιανουαρίου. Συνολικά ο 64χρονος έκανε 19 τηλεφωνήματα και άφησε 16 μηνύματα στους τηλεφωνητές των βουλευτών, εκτοξεύοντας σε κάποιες περιπτώσεις απειλές θανάτου, για το Brexit. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έκανε τα τηλεφωνήματα αυτά.

«Οι ενέργειές του ξεπέρασαν το δικαίωμα του να εκφράζει κανείς την άποψή του» δήλωσε η εισαγγελέας Σάρα Τζένινγκς. Οι συνεργάτες των βουλευτών, που έχουν αναλάβει να ακούνε τα ηχητικά μηνύματα, θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις του και θεώρησαν τα σχόλιά του απειλές εναντίον των βουλευτών, ανέφερε ακόμη.

Τα απειλητικά μηνύματα για το Brexit

Ο Ρόμπερτ Βίντλερ απειλούσε με άσκηση βίας τον συντηρητικό βουλευτή Ντόμινικ Γκριβ, στον όποιο άφησε εννέα ηχητικά μηνύματα. Μεταξύ άλλων, σε αυτά δήλωνε ότι γνώριζε το καθημερινό πρόγραμμά του και τη διεύθυνση της οικίας του. Επίσης, ο 64χρονος απείλησε να σκοτώσει τον βουλευτή των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «προδότη», ενώ είχε πει στη συνάδελφό του των Συντηρητικών Νίκι Μόργκαν ότι «οι ημέρες της ήταν μετρημένες», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 182 total views,  2 views today