Υπό έλεγχο τέθηκε  η φωτιά που άναψε σήμερα στους χώρους του παλιού νοσοκομείου. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ και δεν είναι σε χρήση. Για την κατάσβεση της έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με το ανάλογο προσωπικό.

Η φωτιά άναψε λίγο μετά τις 10:00 και έσβησε  στις 12:30 μετά τις προσπάθειες του προσωπικού της Πυροσβεστικής .

Ρημάζει ένα κτίριο κόσμημα!

Όμως η φωτιά ανέδειξε για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου ρημάζει.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έλαβαν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς στον υπόγειο χώρο, βρέθηκαν μπροστά σε μια απέραντη χωματερή. Γιατί σε αυτό έχει μετατραπεί το κτίριο. Κάθε λογής σκουπίδια είναι εκεί πεταμένα. Οι δεκάδες χρησιμοποιημένες σύριγγες αποδεικνύουν την παρουσία ατόμων εξαρτημένων από ουσίες στο χώρο.

Επιδιώχθηκε επικοινωνία με το δήμαρχο  Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη προκειμένου να επισκεφθεί το κτίριο και να δει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί είναι απαράδεκτη. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης και εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει στο δήμαρχο, την απαράδεκτη εικόνα για μια πόλη που όλοι θέλουν να λάμπει,  που επικρατεί εκεί.

Από τότε που έχει γίνε η μεταφορά του νοσοκομείου  στο κτίριο που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, ξεκίνησε, ένας κυκεώνας συσκέψεων και  συναντήσεων εργασίας που δεν κατέληξαν πουθενά.

Αποφάσεις στη διάρκεια των ετών που πέρασαν υπήρξαν πάρα  πολλές.Άλλες τόσες οι προτάσεις που κατατέθηκαν δημόσια στις συναντήσεις και όχι  μόνο για τη χρήση που θα μπορούσε να είχε το κτίριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   27 τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο από μαχητικά F-16

Αρκετοί υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες επισκέφθηκαν το κτίριο. Αποτέλεσμα μηδέν.

Το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου ένα κόσμημα στο  κέντρο της πόλεως έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης τοξικομανών και ρημάζει.

Εκτιμάται πως συμβάντα  σαν και το σημερινό θα υπάρξουν και άλλα. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει με το συγκεκριμένο κτίριο που θα μπορούσε να πάρει ζωή να στεγάσει υπηρεσίες και εξυπηρετήσει πολίτες καθότι  σε τμήμα του στο πίσω μέρος υπάρχει και πάρκιγκ .

 

 370 total views,  4 views today