Με δεδομένη την έξαρση των κρουσμάτων και στη Ρόδο, μετά την Καθαρά Δευτέρα και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά να ξεπερνούν τα εκατό τις τελευταίες ημέρες στο νησί, έντονη είναι η ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας και των αρμοδίων αρχών, που ζητούν από τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα.

Από τις 4.340 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, οι 18 καταγράφονται στη Ρόδο, οι 15 στην Κω, οι 7 στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου και μία στην Κάρπαθο.

Ερωτηθείς σήμερα το πρωί από τον sky ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης για το ενδεχόμενο το νησί να ενταχθεί και πάλι στο “βαθύ κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη του ΕΟΔΥ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ωστόσο οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται κεντρικά και τόνισε το εξής:

“Πράγματι έχουμε μία αυξητική τάση και ανάλογα με τα στατιστικά στοιχεία πως θα εξελιχθούν, μπορεί και πάλι να βρεθούμε σε μία πιο δύσκολη κατάσταση…Αυτό εξαρτάται από τις επιτροπές των λοιμοξιολόγων και τα μέτρα που θα βγάλει η Κυβέρνηση. Οπως διαπιστώνετε, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και έχουν αυξηθεί και οι νοσηλείες μας”.

Στο Νοσοκομείο Ρόδου νοσηλεύονται με covid-19, 12 ασθενείς, εκ των οποίων οι οκτώ από το νησί και οι τέσσερις ήρθαν από τα νησιά, με δύο αεροδιακομιδές που έγιναν από την Κάρπαθο και δύο από τη Λέρο, ενώ χθες τα ξημερώματα διασωληνώθηκε κι ένας 49χρονος ασθενής, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Επιπλέον χθες πραγματοποιήθηκαν τρεις νέες αεροδιακομιδές με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε έναν ηλικιωμένο άνδρα με covid από τη Λέρο, η δεύτερη μία έγκυο γυναίκα με κορωνοϊό που η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση και διακομίστηκε από τη Ρόδο σε Νοσοκομείο της Αθήνας και η τρίτη αφορούσε τον 49χρονο. Τα δύο άτομα από τη Ρόδο μεταφέρθηκαν από κοινού με αεροσκάφος στην Αθήνα, κι ενώ ο άνδρας επρόκειτο αρχικά να διακομισθεί στην Κρήτη, τελικά αυτό δεν ήταν εφικτό, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Για την περίπτωση της εγκύου, ο κ. Ρουμάνης τόνισε ότι κρίθηκε προτιμότερη η διακομιδή της στην Αθήνα, για να αποφευχθεί η ενδεχόμενη διασωλήνωσή της εδώ, η οποία μπορεί να είχε οποιαδήποτε επιπλοκή και να κινδύνευε τόσο η ίδια, όσο και το έμβρυο.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική δεδομένης της έξαρσης των κρουσμάτων, τόνισε στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου Γιώργος Τριάντος.

“Η απόφαση αν θα μπει μία περιοχή στο βαθύ κόκκινο δεν ανήκει στο υγειονομικό προσωπικό και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά είναι κεντρική απόφαση”, επισήμανε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι η Ρόδος στο βαθύ κόκκινο, ενώ σημείωσε ότι «τα κρούσματα αυξάνονται και πρέπει να χτυπήσει το καμπανάκι ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα και να αυξηθούν και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού και να μην επιστρέψει η Ρόδος στην κατηγορία βαθύ κόκκινου στον επιδημιολογικό χάρτη», τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ. Τριάντος είπε ότι αυτό το κρίσιμο διάστημα όλοι πρέπει να επιδείξουμε τη δέουσα προσοχή στις συναντήσεις μας τόσο εκτός, όσο και εντός των σπιτιών μας.

 1,297 total views,  4 views today