Φώτης Χατζηδιάκος: « Καμία ανοχή στο ρατσισμό!»

885

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι.

Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Στο μήνυμα του με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων” ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρει τα ακόλουθα

Σήμερα 21 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Hμέρα  Αγώνα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.

Αποτελεί τόσο ατομική όσο και συλλογική ευθύνη η συνδρομή μας στην περιφρούρηση των θεμελιωδών αρχών του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, και της Δικαιοσύνης.

Εμείς ως δημοτική αρχή, στηρίξαμε το αναφαίρετο δικαίωμα στη διαφορετικότητα, στη ζωή χωρίς το φόβο των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας, στην ατομική ελευθερία.

Ας ενεργήσουμε ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του και όλοι μαζί σαν κοινωνία, κατά της κακομεταχείρισης, κατά του μίσους, και ας ενώσουμε τις φωνές μας.

«Καμία ανοχή στο ρατσισμό»!