Στην προεκλογική περίοδο εισέρχεται αύριο με τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Φέτος επίσημα αρχίζει στις 26 Απριλίου η προεκλογική περίοδος.  Για μας θα ξεκινήσει από αύριο με τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου και Εθελοντών Δωδεκανησίων.  Με χαρά θα περιμένουμε τους πολίτες σε μια σεμνή εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με ένα αριθμό παλαιών και νέων συνεργατών» δήλωσε ο κ . Φώτης Χατζηδιάκος.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων ο δήμαρχος θα κάνει αναδρομή σε όσα έγιναν στη διάρκεια της θητείας και θα θέσει και τους στόχους  και τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα.

Σε ερώτηση  αν θα παρουσιάσει το συνδυασμό του ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε:

«Ο συνδυασμός παρουσιάζεται  μετά την  κατάθεση και την ανακήρυξη των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο. Θα γίνει αναδρομή  σε όσα  είχαμε δεσμευθεί το 2014. Θα μιλήσουμε για τα δρομολογημένα έργα  αλλά και για τις δυσκολίες που συναντήσαμε. Ταυτόχρονα θα μιλήσουμε για τη  συνέχεια  για το σχεδιασμό μας» .

Ενοχλεί το απρόσωπο του εκχυδαισμού που ρίχνει το επίπεδο

Με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο κ.  Φώτης Χατζηδιάκος ζήτησε να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός.

«Μέσα στην προεκλογική περίοδο  θα πρέπει να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός. Καταλαβαίνω ότι σε επίπεδα επικεφαλής των παρατάξεων είναι μέσα στο κλίμα στα όρια τα επιτρεπτά τα δημοκρατικά η  αντιπαράθεση των θέσεων και των απόψεων. Εκείνο που ενοχλεί είναι  το απρόσωπο του εκχυδαισμού  που ρίχνει το επίπεδο. Έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου, τους υποψηφίους και από ανθρώπους που είναι στο κοντινό μου περιβάλλον να μην παρασυρθούν σε συμπεριφορές εκτός ορίων  με σχόλια σε ανακοινώσεις ή  στο Fabebook. Δεν επιθυμώ τέτοια πράγματα », δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε:

«Ναι δουλεύει η ομάδα των συνεργατών  στο σχεδιασμό της επόμενης τετραετίας. Όμως εμείς έχουμε κάποια δεδομένα . Ο πήχης πρέπει να ανέβει πιο ψηλά. Γνωρίζουμε μπορούμε και θέλουμε».

Ωστόσο ο δήμαρχος έκρινε αρνητικά την  ηλεκτρονική πλατφόρμα που ανοίχθηκε από το συνδυασμό  «Με δύναμη για τη Ρόδο» .

«Το 2014 η παράταξη μας είχε ανοίξει αντίστοιχη πλατφόρμα με τον τίτλο συναποφασίζω. Όμως τότε είχαμε βάλει τους άξονες του δικού μας σχεδιασμού είχαμε το πρόγραμμα μας και ζητήσαμε την κρίση των πολιτών. Όχι όμως δώστε  ιδέες και  μετά να κάνουμε πρόγραμμα.  Αυτές είναι επιλογές  όχι των επικεφαλής αλλά των συμβούλων. Εγώ εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και πάντα σε ένα ήπιο και πολιτισμένο κλίμα», τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο δήμαρχος τόνισε  πως η αγωνία του δεν είναι οι εκλογές  αλλά η δρομολόγηση όλων όσων έχουν προγραμματιστεί. Τόνισε πως η καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων  οφείλεται στις αργοκίνητες  διαδικασίες που επιβάλει το δημόσιος τομέας.

«Πολλοί θα αναρωτιούνται αν αφήσαμε όλα τα έργα για να δρομολογηθούν την προεκλογική περίοδο.  Όχι . Δεν ήθελα να έχει υπογραφεί η σύμβαση για την έναρξη των ασφαλτοστρώσεων στα σημεία που έχει θέμα το οδικό δίκτυο στην πόλη;  Οι διαδικασίες ήταν αυτές που δεν επέτρεψαν  να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Δεν είναι προεκλογικά όλα αυτά.  Βελτιωνόμαστε και εμείς. Και εγώ θα ήθελα  να ξεκινήσει ο εργολάβος τον Φεβρουάριο τις διαγραμμίσεις  αλλά είχαμε βροχές που δεν επέτρεπαν τις εργασίες» , είπε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως αύριο στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου θα αναφερθεί σε έργα των οποίων οι συμβάσεις θα υπογραφούν ίσως πριν από τις εκλογές ή θα ξεκινήσουν μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ο κ. Ζαννετίδης επιστρατεύθηκε για την α λα καρτ απάντηση

«Δεν θα ήθελα να ξεκινήσει πιο νωρίς το έργο επισκευής του κτιρίου της Ροδιακής  Έπαυλης ; Δεν θα ήθελα να ξεκινήσει ο ξυλοπεζόδρομος από πολύ νωρίς; Εμβληματικά έργα θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές. Για αυτά οι συνεργάτες μου δούλεψαν πάρα πολύ καιρό.  Γιατί όταν τα λέει αυτά ο φίλος  Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Χατζημάρκος γίνονται κατανοητά  και δεν γίνονται κατανοητά όταν το λέει ο δήμαρχος ;», τόνισε.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου όπου χθες τοποθετήθηκαν τα φωτιστικά Led.

«Ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών για την καθυστέρηση των έργων. Είναι στις προτεραιότητες μας να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε τρία σημεία. Στη Ρόδο  στην Έμπωνα και στην Ιαλυσό. Γίνονται έργα και από τη ΔΕΔΔΗΕ . Πρέπει να είμαστε αρνητικοί γιατί γίνεται τώρα;  Θα συνεχίσουμε όσα έχουμε δρομολογήσει ακόμη και την παραμονή των εκλογών θα γίνονται έργα γιατί οι εργολάβοι έχουν συμβατικές υποχρεώσεις. Να μη τα συσχετίζουμε όλα με τις εκλογές  εμείς κάνουμε αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε ο κ. Χατζηδιάκος .

Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστές οι επιλογές αυτών που έφυγαν

Σε ερώτηση για τους συνεργάτες του που δεν έχουν υπογράψει ακόμη για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές ο κ Χατζηδιάκος δήλωσε:

«Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι στις 5 Μαΐου δηλαδή 20 ημέρες πριν από  τις εκλογές. Εκείνη την ημέρα συντάσσεται η κατάσταση με την κατάταξη  των υποψηφίων ανά δημοτική ενότητα. Εκείνη είναι η υπογραφή που μετράει δηλαδή στο έγγραφο που κατατίθεται στο Πρωτοδικείο. Μέχρι τότε οι συνεργάτες που συστρατεύονται έχουν μια ηθική πολιτική δέσμευση.  Οι συνεργάτες που επέλεξαν για παράδειγμα στην Περιφέρεια ήρθαν και  ζήτησαν  την  γνώμη μου. Κάτι αντίστοιχο είχα κάνει και εγώ όταν ήθελα να δώσω υποψηφιότητα για το Δήμο. . Αν θυμάστε ήμουν εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχης και ενημέρωσα τον τότε περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη για την απόφαση μου. Εκτελούσα τα καθήκοντα μου μέχρι που παρέδωσα τα κλειδιά στον κ. Χ Κόκκινο που ήταν ο επόμενος περιφερειάρχης. Έτσι πολιτισμένα έγινε η δική μου συμμετοχή και παρέδωσα τα κλειδιά στον επόμενο αντιπεριφερειάρχη.Κάποιοι που επέλεξαν να πάνε σε άλλες παρατάξεις . Είναι  δική τους επιλογή  θα το δείξει ο χρόνος ποιες επιλογές ήταν σωστές και ποιες όχι. Είναι θέμα χαρακτήρα  και δικής τους απόφασης και επιλογής. Δεν το σχολιάζω. Με χαρά βλέπω συνεργάτες που είναι  σε άλλα ψηφοδέλτια προβάλουν έργα  σαν να μην ήταν δήμαρχος ο Φώτης Χατζηδιάκος.  Από ποιόν έπαιρναν την έγκριση για να κάνουν τα έργα στη ΔΕΥΑΡ ; Χαίρομαι  παρόλα αυτά που προβάλουν το έργο που έχει γίνει στη δική μου θητεία».

Στην πολιτική δεν υπάρχουν αιφνιδιασμοί και πικρίες

Σε ερώτηση αν εκφράζει πικρία για τους συνεργάτες του  που έφυγαν για άλλες παρατάξεις  ο κ. Χατζηδιακος δήλωσε:

Όχι πολιτική είναι και η τοπική πολιτική. Όλα είναι ενδεχόμενα και πιθανά. Δεν υπάρχουν αιφνιδιασμοί και πικρίες.

Για το αν αισθάνεται προδομένος  από συνεργάτες του  που εγκατέλειψαν  την παράταξη του  για να ενταχθούν σε άλλους συνδυασμούς δήλωσε:

Όχι βέβαια εδώ και ο Ιούδας πήγε μετά και κρεμάστηκε.

 136 total views,  4 views today