Φ. Χατζηδιάκος: Εμείς δεν θέλουμε λάμψη μόνο με την Βανδή!

1241

«Αυτά που σήμερα κάποιοι υπόσχονται εμείς τα έχουμε δρομολογήσει Δεν ξέρουν πράγματα αφού ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Μιλούν αόριστα.Τα περί αίγλης είναι λόγια του αέρα. Εγώ μιλώ με τα έργα που έχω δρομολογήσει ώστε να αλλάξει η εικόνα της Ρόδου και να έχουμε μια σύγχρονη πόλη. Τα έργα έχουν συγκεκριμένο κόστος».

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας σήμερα στον Sky ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος που αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα θέματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θητείας του.

Ο δήμαρχος μίλησε και για το δημόσιο διάλογο τον οποίο κάποιοι απέφυγαν.

«Δεν μπορούν να αποφεύγουν το διάλογο και μετά να λένε ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Η αγωνία μου δεν είναι να γίνω δήμαρχος αλλά φοβάμαι πως όσα κάναμε θα σταματήσουν γιατί μπορεί να επικρατήσουν άλλα συμφέροντα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την μετατροπή του χώρου των παλαιών Σφαγείων σε μουσείο του Κολοσσού με σημαντικά εκθέματα . Μίλησε για την ανάπλαση στην περιοχή του Μόντε Σμίθ αλλά και στην αξιοποίηση των χώρων του παλιού νοσοκομείου.

Επίσης ο κ. Χατζηδιάκος μίλησε για όσα έγιναν για την λειτουργία υποσταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή όπου βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο και τόνισε πως ουδείς από όσους έχουν σηκώσει τη σημαία της επανάστασης σήμερα πήρε τότε θέση.

«Που ήταν τότε όλοι οι φορείς όταν εμείς παλεύαμε για το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ. Το ακίνητο των αλευρόμυλων στο οποίο κάποιοι αναφέρονται , αλλά δεν ανήκει στο Δήμο έχει περάσει σε ιδιώτη και σε τράπεζα. Υπήρχε επενδυτής που μπορούσε να κάνει επένδυση. Εμείς το παλέψαμε. Δεν μπορούν να μου προσάπτουν εικόνες και ακίνητα με τα οποία δεν έχει σχέση ο Δήμος γιατί δεν του ανήκουν», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Στην περιοχή όπου βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ αξιοποιήθηκε πρόγραμμα που θα προκαλέσει ολοκληρωμένη ανάπτυξη.

Ο δήμαρχος εξέφρασε φόβους ότι όσα έχει καταφέρει να κάνει θα καταρρεύσουν όταν ο Δήμος περάσει σε άλλα χέρια.

«Ακόμη και στο θέμα της Νέας Αγοράς μπορεί να γίνει αυτό γιατί θα επικρατήσουν άλλα συμφέροντα. Εμείς από την αρχή είχαμε συγκεκριμένες θέσεις για το συγκεκριμένο ακίνητο. Βρέθηκε η χρυσή τομή. Εγώ συγκρούστηκα και δεν υπολόγισα πελατειακές σχέσεις. Προχώρησα σε εξώσεις καταστηματαρχών που όφειλαν χρήματα στο Δήμο. Μου προσήψαν ότι είχα βρει και επενδυτές. Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν και με ρώτησαν ήταν κάποιοι Ροδίτες επιχειρηματίες. Όταν όμως μιλάμε για διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος ο οποιοσδήποτε», είπε.

«Παρακολουθώ στενά, δηλαδή μέσα από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το θέμα που αφορά το διαγωνισμό για την παραχώρηση της Μαρίνας Μανδρακίου. Κάναμε ότι έπρεπε και για τη νέα μαρίνα όταν είδαμε πως δημιουργήθηκε πρόβλημα», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε:
«Είναι ένα εργαλείο οι δημοσκοπήσεις. Από την άλλη η πραγματική δημοσκόπηση είναι μέσα στην κοινωνία. Είμαι μέσα στην κοινωνία και βλέπω την εκτίμηση και τη συμπάθεια του κόσμου. Προσεγγίζω περισσότερο εκείνους που δεν είναι θετικοί. Υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες γεγονός που δείχνει ότι έχει ανακάμψει η εικόνα του πολιτικού προσωπικού. Υπάρχουν δύο τάσεις στους ανθυποψηφίους μου. Η μια είναι εκείνη που μη παρακολουθώντας τι έχουμε κάνει παρουσιάζουν τα ίδια. Υπάρχει και άλλη τάση που μιλάει γενικά και αόριστα με θέσεις που εκπορεύονται από αλλού. Όταν δεν έχεις γνώση του αντικειμένου και κυρίως δεν γνωρίζεις πως φθάσαμε έως εδώ όλα σου φαίνονται εικονική πραγματικότητα», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

«Συγκρίνεται μια τοποθέτηση δική μας και μια άλλη πρόταση. Δεν λένε τίποτε συγκεκριμένο για τον τόπο», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Ο δήμαρχος απάντησε και σε όσα έχουν πει συνυποψήφιοι του  και τόνισε:
«Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Φάνηκε έργο και θα φανεί περισσότερα. Εργαστήκαμε για να βελτιωθούν οι αστικές συγκοινωνίες. Σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για τη Ροδιακή Έπαυλη και τον ξυλοπεζόδρομο. Θα δημοπρατηθεί η ανάπλαση του ανατολικού παραλιακού μετώπου. Εμείς ξέρουμε από το Πρασονήσι μέχρι το Ενυδρείο με κάθε λεπτομέρεια. Για να ασχοληθεί κανείς με την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γνωρίζεις. Πως είναι δυνατό να είναι κανείς υποψήφιος για τον ενιαίο δήμο όταν δεν τον πιστεύεις. Δεν μπορεί να λες ότι κακώς έγινε ο ένας δήμος. Αυτό αναφέρθηκε από παλαιό αυτοδιοικητικό που ενεργοποιήθηκε τώρα. Από την άλλη είναι δυνατό να είσαι υποψήφιος και να μην ξέρεις που θα πας και πως θα φθάσεις ;», είπε ο δήμαρχος.

Αναφορικά με εκείνους που αποφεύγουν το διάλογο είπε:

«Δεν μπορεί να κρύβεσαι να αποφεύγεις το διάλογο και μετά να λες ότι θέλεις να γίνεις δήμαρχος» .

Για το επιχείρημα περί λάμψης που λείπει από τη Ρόδο ο κ. Χατζηδιάκος απάντησε πως έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένα έργα για να αλλάξει η εικόνα.

«Δεν είναι λάμψη να φέρουμε στη Ρόδο lifestyle περιοδικά όπως κάποιοι συνήθιζαν στην ιδιωτική τους ζωή. Να μας πουν πως εννοούν τη λάμψη. Εγώ ομιλώ για αυτό με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένους προϋπολογισμούς. Το 1960 είχαμε μια άλλη Ρόδο. Τώρα 3.000.000 επισκέπτονται τη Ρόδο. Έχουν αλλάξει οι ανάγκες. Σήμερα μιλάμε για μια σύγχρονη πόλη. Δεν κάνεις έργα χωρίς να έχεις πρόγραμμα τα οικονομικά δεδομένα και μελέτες. Εμείς δώσαμε λύσεις στον τομέα της καθαριότητας μέσα από σκληρές διαδικασίες. Προχωρήσαμε μια σύμβαση παραχώρησης για την αξιοποίηση του Ηχος και Φως. Προχωρήσαμε και την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς σε συνάρτηση με τη μαρίνα Μανδρακίου. Κι εντέλει εμείς προχωράμε με έργα τα οποία θα κάνουν τη Ρόδο να λάμψει με ουσία και όχι μόνο με την Βανδή…»