Άντζελα Γκερέκου στον sky: Ο τουρισμός μας θα πάρει μπρος κανονικά από το 2021

593

sky – Ο τουρισμός που είναι και ο βασικότερος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, έχει υποστεί τη μεγαλύτερη κρίση, και γι’ αυτό τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται στήριξη μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα, δήλωσε μιλώντας σήμερα στον sky η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ ξεκαθάρισε ότι λόγω της παγκόσμιας κρίσης με τον κορωνοϊό, θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά κι ως εκ τούτου, κυρίως η πολιτεία, αλλά και οι επιχειρηματίες του κλάδου, θα πρέπει να στηρίξουν το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Η κυρία Γκερέκου τόνισε ότι δειλά-δειλά θα ξεκινήσουν τον Μάϊο τη λειτουργία τους κάποια ξενοδοχεία, τηρώντας τις ειδικές προδιαγραφές, ενώ μελετάται συνολικότερα το στρατηγικό πλάνο για τον Τουρισμό, το οποίο θα ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Στα μέτρα θα περιλαμβάνεται και ο αυστηρός έλεγχος στις πύλες εισόδου της χώρας μας. Η Πρόεδρος του ΕΟΤ έκανε λόγο για ανάγκη εθνικής συναίνεσης και ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε οργανωμένα και υπεύθυνα για την επόμενη μέρα.

“Το εθνικό μας προϊόν εξαρτάται από τον Τουρισμό κι εμείς πρέπει να βρούμε τη λύση. Η Κυβέρνηση πολύ γρήγορα πήρε τα μέτρα προστασίας σε σχέση με άλλες χώρες και σύντομα θα ανακοινωθεί και ένα νέο κύμα μέτρων. Έχουμε να λύσουμε μια εξίσωση με πολλούς άγνωστους Χ. Ο Τουρισμός θα σταθεί όρθιος. Θα σταθεί δυνατός, πολύ πιο ποιοτικός”, είπε καταλήγοντας η κα Γκερέκου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ.Ξ.Ρ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΙΓΚΟΣ[story-lines]

Στις ειδικές προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρούνται στα ξενοδοχεία, αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, μιλώντας στον sky. Θα υπάρξουν νέοι κανόνες υγιεινής, είπε σχετικά ο κ. Ματσίγκος, υποστηρίζοντας ότι δεν θα καταργηθεί το σύστημα all inclusive. “Θα τηρούνται π.χ. ειδικά μέτρα υγιεινής ή αποστάσεων στους μπουφέδες των ξενοδοχείων που θα περιορισθούν και δε θα υπάρχουν οι υπερβολές του παρελθόντος”.

Επιπροσθέτως ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε στην κακή ψυχολογία του κόσμου και τα άδεια πορτοφόλια, λόγω της οικονομικής ζημίας που έχει επέλθει, ενώ τόνισε ότι για την επόμενη μέρα θα πρέπει να μελετηθεί και η καμπάνια που θα γίνει σε στοχευμένες αγορές.