Σε χαμηλό επίπεδο βρίσκονται ακόμη οι εμβολιασμοί στη Ρόδο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Την κατάσταση περιέγραψαν μιλώντας στον  Sky oι διευθυντές των Κέντρων Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα κύριοι  Θανάσης   Θανασιάς και Θεοφάνης Μούκας.

«Προσέρχονται οι πολίτες   για  να κάνουν  το εμβόλιο της  Astra Zeneca  . Χθες εμβολιάστηκαν πενήντα  άτομα», είπε ο κ. Θανασιάς και υποστήριξε  πως είναι ικανοποιητικό να εμβολιάζονται 1000 άτομα κάθε ημέρα   παρά το γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες είχαν προσέλθει 2.000 πολίτες στο mega εμβολιαστικό.

«Ίσως χρειάζεται να γίνει  καμπάνια. Δεν μπορούμε να τους πείσουμε  όλους. Αρκεί να προσέρχονται να κάνουν το εμβόλιο. Ας έρχονται 500 και 1000 άτομα την ημέρα. Και εμείς οι γιατροί προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Θανασιάς.

Στην σύσταση που έχουν κάνει τα μέλη της   επιτροπής των ειδικών για το Astra Zeneca  αναφέρθηκε ο κ.Μουκας.

«Με τα όπλα που έχουμε πολεμάμε για να μην θρηνούμε άλλους νεκρούς Το εμβολιαστικό κίνημα αποδίδει», είπε αν και  στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα εμβολιάστηκαν χθες μόλις 20 άτομα.

Σε ερώτηση για τη   μειωμένη  προσέλευση  για εμβολιασμού εφόσον οι πολίτες δεν έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν το εμβόλιο που θέλουν  να κάνουν ο κ. Μούκας δήλωσε:

«Χθες η Εθνική Επιτροπή  Εμβολιασμών συνέστησε την χορήγηση του εμβολίου της Astra Zeneca  στους πολίτες άνω των 60 ετών. Όσοι είναι κάτω των 60 ετών και έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του Astra Zeneca μπορούν να επιλέξουν χωρίς κανένα πέναλτι  με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο επιθυμούν».

Ο κ. Μούκας είπε ακόμη πως έχει υποβληθεί αίτηση για να ανοίξει και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή για να γίνεται το εμβόλιο της Johnson and Johnson και όχι μόνο της Astra Zeneca όπως μέχρι τώρα. Δεν είναι όμως ευκολη όπως είπε η διάθεση του εμβολίου της Pfizer εκεί.

«Δυστυχώς είναι δυσχερής η φύλαξη του εμβολίου της Pfizer  στον Έμπωνα. Ο πληθυσμός  δεν είναι μεγάλος και δεν μπορούμε να πετάμε δόσεις. Αν μας το έφερναν και μας εγγυόντουσαν ότι θα λειτουργήσει ο μηχανισμός αναπλήρωσης και θα βρίσκουμε άτομα να εμβολιάζουμε τότε να το κάνουμε», τόνισε ο κ. Μούκας.

Για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη Ρόδο μίλησε ο διευθυντής ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης . Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως έχει μέχρι στιγμής εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού στη Ρόδο και το 41,5% στην Κω.

Ο κ. Καταταπάνης είπε ακόμη πως υπάρχει απροθυμία των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο της Astra Zeneca  αλλά και αυτό της  Johnson and Johnson φοβούμενοι τις παρενέργειες και ζητούν της Pfyzer .  Μάλιστα σε λίγες ημέρες αυτό θα γίνεται μόνο από το mega  εμβολιαστικό ενώ τα υπόλοιπα δύο  θα διατίθενται από το νοσοκομείο.

Τόνισε πως με τους ρυθμούς που πάμε δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί το καλοκαίρι.

 

 

 

 1,274 total views,  8 views today