Με αφορμή την επιδείνωση της υγειονομικής καταστασης των κατοίκων του Νοτίου Αιγαίου με τα κρούσματα covid/19 να σημειώνουν “ρεκόρ ” στην περιοχή μας επισημαίνουμε  τα εξής:

-Η χαλάρωση των μέτρων , “τα κορονοπαρτυ” και ο μέχρι τώρα σχεδιασμός (για τον οποίον καυχονταν κάποιοι  τοπικοί “άρχοντες” και τώρα” λουφαζουν” …..δεν αντιμετωπίζουν την πανδημια.

-Οι υπηρετούντες στον τομέα της Δημόσιας Υγειας έχουν υποστεί -λογικη- κόπωση αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση και το Ε.Σ.Υ. χρειαζεται άμεση ενίσχυση στα νησια μας.

-Οι συμπολίτες μας ανησυχούν για τα οικονομικά , κοινωνικά και υγειονομικά ζητήματα που βιώνουν , αγωνιούv   για το μέλλον και εξοργίζονται  με τους προκλητικους  “εκτός  σειράς “εμβολιασμούς που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας!

Προτείνουμε τα εξής μέτρα και ζητάμε την άμεση εφαρμογή τους:

-Να υπάρχει διαρκής έλεγχος με  ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ  rapid tests στις πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια ) των νησιών μας !Να μην ξαναζήσουμε την παρωδία και ταλαιπωρία  των rapid tests   της Περιφέρειας Νοτιου Αιγαίου με τα λανθασμένα αποτελεσματα   όπως σε Πάτμο, Λειψους ,Κάρπαθο κτλ!

-Να επισπευθουν οι διαδικασίες εμβολισμού στα νησιά μας και ιδιαίτερα στους νησιώτες μας που απασχολούνται στην τουριστική μας βιομηχανία!

-Να υπάρχει τουριστική προβολή των νησιών μας σε χώρες που θωρακιζονται εμβολιαστικα  κατά του  covid/19 και δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να ταξιδέψουν.

– Να πραγματοποιηθει  “lockdown” σε σχολικές μονάδες -όχι μονο σε σχολικά τμήματα -που παρουσιάστηκαν  κρούσματα  covid/19 να πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα  και να γίνουν   άμεσες απολυμάνσεις !

Μόνο έτσι θα  “θωρακιστουν”  υγειονομικά τα νησιά μας , οι επισκέπτες μας θα νιώσουν ότι μεταβαίνουν σε ασφαλές περιβάλλον  και θα “σώσουμε” την τουριστική περίοδο!

Χαράλαμπος Κόκκινος

 455 total views,  2 views today