Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα τοπικά lockdown που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, με πρώτη την Μύκονο, αλλά και πως αξιολογείται κάθε περιοχή για τα μέτρα που θα παρθούν.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει την διάθεση να στοχοποιήσει νησιά ή να μπει στον ρόλο του τιμωρού, αλλά όλα γίνονται για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

«Αυτό που συμβαίνει είναι έξω από κάθε λογική. Δεν στοχοποιούμε νησιά, δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση. Εγώ προσωπικά ούτε κουνάω το δάχτυλο, ούτε απειλώ, ούτε στέλνω τελεσίγραφα», υπογράμμισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Οι περιοχές που επιβαρύνονται με μέτρα – Το παράδειγμα της Μυκόνου

«Η κυβέρνηση έχει πολλά εργαλεία για τα μέτρα που μπορεί να πάρει. Τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής διαφέρουν. Θα δείτε περιοχές όπως η Μύκονος, όπου το 46% των κρουσμάτων συνδέονται με εργασία στους χώρους του τουρισμού και αναψυχής. Υπάρχουν άλλες περιοχές που η διασπορά συνδέεται με εξωτερικές και κοινωνικές συναθροίσεις», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, τόνισε πως  έχουν ενισχυθεί όλοι οι μηχανισμοί ελέγχων, αλλά δεν γίνεται σε κάθε σοκάκι και σε κάθε κλαμπ να υπάρχει κι από ένας αστυνομικός.

«Εμείς δεν πάμε να επιβάλουμε μέτρα με τιμωρητική διάθεση, Είχαμε διαρκώς νέες συρροές. Όταν επιβάλαμε τα μέτρα στην Μύκονο,  μέσα σε 4 μέρες οι συρροές αυτές άρχισαν να στεγανοποιούνται. Εμείς βάζουμε μέτρα όταν βλέπουμε ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει».

Πηγή: Το Βήμα

 

 395 total views,  2 views today