Νέα καυστική απάντηση δίνει ο τέως Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στον Πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτρη Τσίκκη, που παράλληλα κάνει λόγο για mea culpa, ως προς την επιλογή του να τον διορίσει ο ίδιος σε θέσεις ευθύνης κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας και μάλιστα δύο φορές!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Χατζηδιάκου:

Επειδή είναι γνωστό το απύθμενο «πολιτικό θράσος» του ανδρός, ήταν αναμενόμενη και η ανερμάτιστη απάντησή του, στην προηγηθείσα ομόθυμη ανακοίνωση της παράταξής μας.

Η νέα φαιδρή ανακοίνωση και οι γελοίες διαψεύσεις του προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, δείχνουν το επίπεδο του ανδρός και  δεν πείθουν κανένα από  τους  πρώην συναδέλφους του, οι οποίοι ακόμη και τώρα τον χλευάζουν για τη δήλωση του, περί … «του τελευταίου της πόρτας». Το «mea culpa» του τέως δημάρχου, ήταν ότι τον εμπιστεύτηκε και μάλιστα δύο φορές.

Επί της ουσίας, σαν τελευταία απάντηση της παράταξής μας στις δύο δηλώσεις του, επισημαίνουμε ότι όφειλε να γνωρίζει πως:

-Η δήθεν οφειλή της ΔΕΣ ΡΟΔΑ προς το Υπουργείο Μεταφορών από το 2011 αφορά την ενίσχυση ασθενέστερων-προβληματικών Κ.Τ.Ε.Λ. που δεν έχουν σχέση με την δημοτική επιχείρηση. Γι’ αυτό η προηγούμενη διοίκηση είχε ζητήσει από το ΥΠ.ΕΣ. την απαλλαγή της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, όπως απαλλάχθηκαν ο Ο.Α.Σ.Ε. και ο ΕΣΕΛ και κακώς σήμερα έγινε διακανονισμός.

-Το δάνειο των 500.000€ προέρχεται από τον πρώην Δήμο Ροδίων, με τότε Πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ μη εκλεγέντα συνυποψήφιο του στην παράταξη Καμπουράκη. Το αυτονόητο που έπραξε ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Παρασκευάς ήταν να ζητήσει τον διακανονισμό πληρωμής του, μέσω αναχρηματοδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με λήψη νέου δανείου, που άλλωστε απαιτούσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που δεν ελήφθη ποτέ.

-Οι ασφαλιστικές οφειλές προς ΕΦΚΑ προέρχονται από τα αναδρομικά μισθοδοσιών προ του 2014, για τις οποίες όμως ασκήθηκε προσφυγή, αφού σε ανάλογη περίπτωση η ΔΕΣ ΡΟΔΑ δικαιώθηκε.

-Οι οφειλές των 2 εκατομμυρίων ευρώ προέρχονται από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις των Καποδιστριακών δήμων. Από αυτά η προηγούμενη διοίκηση πλήρωσε ήδη το 1 εκατομμύριο ευρώ στο Ι.Κ.Α. για ασφαλιστικές εισφορές πριν από το 2011.

-Τέλος, οι εργαζόμενοι που πλήρωνε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, που προσλήφθηκαν υποχρεωτικά εκ του νόμου για κοινωνικούς λόγους, από τις επιχειρήσεις των πρώην Καποδιστριακών δήμων. Τώρα απλώς τους απέσπασαν στο δήμο για μια 2ετία και θα επανέλθουν στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Αυτά και για την ορθή και έγκυρη ενημέρωση των συνδημοτών μας. Όπως είναι αυτονόητο, δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθούμε με τον ανεπίδεκτο μαθήσεως πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, ακόμη και αν προκληθούμε, γιατί είναι αρχή της παράταξή μας να μη δίνει ποτέ αξία σε «κύμβαλα αλαλάζοντα».

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 1,104 total views,  2 views today